Sport

2013.02.27. 20:04

"Aki nem akar idejönni, az ne jöjjön ide"

Miskolc - Szerdán az egyik miskolci bevásárlóközpontban tartott ankétot a DVTK labdarúgócsapata.

Miskolc - Szerdán az egyik miskolci bevásárlóközpontban tartott ankétot a DVTK labdarúgócsapata.A borsodiak ezen rendezvényét mindig felfokozott érdeklődés kíséri, ez ezúttal sem volt másként. A 18 órás kezdésig sem unatkoztak a piros-fehér sállal, mezben, sapkában érkezők, ugyanis addig egy, a múlt bizonyos pillanatait felelevenítő filmet tekinthettek meg, három extra nagyságú monitor segítségével. Aki úgy gondolta, elkortyolgatott közben egy pohár bort, sört, vagy megvette a tavaszi szezonra szóló bérletét - esetleg mindhármat egymás után. Megteltek - stílusosan - az ülőhelyi szektorok, és mire az esemény moderátora, Hollósy András belevágott a ,,felkonfba", már állni is sokan álltak a rendezvények helyt adó területen. Ezután a Diósgyőr hangulatfelelőse dobogóra szólította a DVTK képviselőit: az egyetlen új téli igazolást, Kádár Tamást, majd Rudolf Gergelyt, José Luque csapatkapitányt, Szentes Lázár szakmai igazgatót, Bene Ferenc és Vitelki Zoltán másodedzőket, illetve Körmöndi Zoltán marketing-igazgatót.

Ha nyerik az első hármat

Az első szó a holland Roda JC-től érkezett válogatott védőé volt: ,,Örülök annak, hogy itt vagyok, a több játéklehetőség miatt jöttem és azért, hogy sikeres legyen a csapat. Sok válogatott van a DVTK-ban, jó társaság alakult ki..." - fogalmazott Kádár Tamás.

José Luque arra a kérdésre, hogy ,,Milyen célokkal várja a rajtot?", ezt válaszolta: ,,Szeretnénk elérni az első három hely valamelyikét és ezzel kijutni az európai kupaporondra, minden más eredmény csalódás lenne" - szögezte le a spanyol középpályás számára.

Bő egy órával később újra felszínre került ez a dolog, olyan formában, hogy ,,akkor változott a célkitűzés?"

- Játékosaink a vágyaikat fogalmazták meg, én azonban kevésbé lehetek szabadszájú - vázolta Szentes Lázár. - A célkitűzés hivatalosan nem változott.

Rudolf Gergely úgy érezte, jó alapozáson vannak túl, megfelelően sikerültek az edzőmeccsek, és ő is nagyon bizakodó a tavasszal kapcsolatban. Szentes Lázár röviden elemezte a felkészülést: ,,Több időszakra lehet bontani. Az első hónapot itthon csináltuk, utána Törökországban voltunk, ahol jobb pályákon játszottunk, jobb ellenfelekkel. Rudival ellentétben nekem más a véleményem, mert volt egy-két gyengébb edzőmeccs. Aztán szoros mérkőzést vívtunk a Debrecennel, pénteken pedig Vácott jön a megméretés. Ha megnyerjük első három meccset, akkor jó volt a felkészülés, ha nem, akkor nem."

Luque: hamarosan rendeződik

Körmöndi Zoltán a beléptetőrendszerrel kapcsolatos dolgokról adott tájékoztatást: elmondta, tesztelés alatt van a rendszer, azon dolgoznak, hogy gördülékenyen menjen majd a bejutás a stadionba. ,,Aki teheti, vegyen bérletet, egyszerűbb lesz a dolga - tanácsolta. Az egyik szimpatizáns Luque további sorsáról, az esetleges szerződéshosszabbításról érdeklődött, mint ismert, a 35 esztendős légiósnak a nyáron lejár a kontraktusa az Andrássy úton. Először maga az érintett válaszolt: ,,Játszani szeretnék, a döntés a klubnál van". Szentes Lázár is rögtön bekapcsolódott a témakörbe: ,,Beszéltem Joséval, ez fontos állomása a hosszabbításnak. A klub is rövidesen megteszi az ajánlatát és mindenki megnyugvására hamarosan rendeződik ez a kérdés." - mondta a szakmai igazgató.

A stadion további felújításáról, rekonstrukciójáról elhangzott, a rendelkezésre álló pénzből júniusban, ha el lehet kezdeni. ,,Kikkel tárgyaltak még?" - kapta az újabb felvetést a szakmai igazgató.- Nem fogom sajnos megmondani, mert lehet, hogy sértheti az

érdekeinket - vágta rá Szentes Lázár. - Egyről tudnak, Juhász Roland szerződtetése ugyanis kibukott. Belső védő és balhátvéd pozícióba kerestünk embert. Kádár Tamás ballábas belső védő, ami ritkaság. Roland illett volna a képbe, de aki nem akar idejönni, az ne jöjjön ide."

Bemutatkozó fiatal(ok)?

A Diósgyőr a tavasznak 17 profi mezőnyjátékossal vág neki, s volt, aki szerint ez kevés: ,,Ebben Csirszki Martin is benne van, aki jól halad a rehabilitációban, de tavasszal még nem valószínű, hogy pályára fog lépni. Hat fiatal játékos volt a törökországi keretünkben, nagy dolog volt, hogy ott lehettek, játszhattak. Nagyon valószínű, hogy közülük valaki, vagy valakik be fognak mutatkozni..." - nyilatkozta Szentes Lázár, akitől azt is tudakolták, hogy akkor végül is hol lesz az első, Eger elleni bajnoki összecsapás. - "Az MLSZ-be megérkeztek az Egertől azok a szakhatósági kérelmek, amik lehetővé tehetik a váci meccset. Csütörtökön újabb szövetségi bejárás lesz, és ezután hivatalosan közlik, hogy Vácott lesz a mérkőzés."

Megtudták a jelenlévők, hogy Seydinek őszről van bizonyos izomjellegű problémája, Abdouraman pedig csupán influenzás.

- Mindkettejüket nagyon várjuk, értékes játékosai a keretnek - hangsúlyozta Szentes Lázár.

ÉM-MI


Az ultrákról

Egy másik nézői kérdés, vagy inkább megállapítás az ultrákra vonatkozott, hogy ,,Van-e elmozdulás a klub és az ő viszonyukban, mert ez csak együtt tud működni..." - utalt mindez arra, hogy az utolsó őszi hazai találkozó közben az ultrák kivonultak a villamossínek felé eső szektorukból, így tiltakozva a bevezetett beléptetési-, és adatmegadási szabályok miatt.  

- A klub érzi a problémát, lehetőségünkhöz képest mindent megtettünk, mindent felajánlottunk, de egyelőre passzivitást látunk a részükről - szólt hozzá Körmöndi Zoltán. - Vélhetően először kinn fognak szurkolni az úgynevezett ,,gombánál", a jegyárusító helynél, de, remélem, a másodikon már benn lesznek. Ez nem a klub kitalációja, hiszen Európában bárhová megy valaki, meg kell adnia az adatait. A beléptetőrendszer az UEFA és az MLSZ részéről minimális elvárás, sajnos nem tudunk kibúvókat adni. Az ultrák úgy érzik, szurkolói szokásokat változtatunk meg, nyilván nem erről van szó, de a rendszert nem lehet figyelmen kívül hagyni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!