Sport

2013.02.28. 11:24

A világításért is harcolnak Mezőkövesden

Mezőkövesd - Mezőkövesden semmit nem bíznak a véletlenre, mert nem akarnak az egriek sorsára jutni. "<em>Ha bejutunk az NB I-be és még nem lesz világításunk, akkor Diósgyőrben fogadnánk ellenfeleinket</em>" - mondta Tállai András.

Mezőkövesd - Mezőkövesden semmit nem bíznak a véletlenre, mert nem akarnak az egriek sorsára jutni. "Ha bejutunk az NB I-be és még nem lesz világításunk, akkor Diósgyőrben fogadnánk ellenfeleinket" - mondta Tállai András.Az Egri FC NB I-es labdarúgó csapatának hánykolódása minden szurkoló előtt ismert: a hevesiek azért nem szerepelhetnek hazai környezetben, mert nincs villanyvilágításuk és sportkomplexumuk egyéb feltételeknek sem felel meg. Megyénk NB II-es csapatai közül pillanatnyilag a Mezőkövesd-Zsóry SE gárdájának van a legnagyobb esélye arra, hogy belátható időn belül az élvonalba jusson. Ezért annak jártunk utána, hogy a matyóföldiek is a „szomszédvár” sorsára jutnának-e, ha...

Nagyívű tervek

– Jómagam azért sajnálom az egrieket, mert hazai pályájuk elvesztése következtében kevés esélyük maradt arra, hogy megőrizzék NB I-es tagságukat – kezdte Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, a kövesdi klub társadalmi elnöke. – Mi előre tekintünk és mindent megteszünk sporttelepünk infrastrukturális fejlesztése érdekében. Az már tény, hogy nemsokára hozzákezdünk klubházunk teljes felújításához. Ennek bekerülési költsége mintegy 250 millió forintra rúg és ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor még ebben az évben, nyáron, vagy ősszel megtarthatjuk az avatóünnepséget is. A mostani, már igencsak elavult létesítmény hasznos alapterülete megduplázódik, kap egy emeletet, lesz orvosi- és doppingszobánk, új játékvezetői szobánk, modern tárgyalónk és a kornak mindenben megfelelő öltözők, valamint fürdők állnak majd a felnőtt és utánpótlás korú labdarúgók rendelkezésére. A kivitelezésnek nincs semmilyen akadálya, az úgynevezett TAO-pénz ugyanis már a számlánkon van.

Plusz százötven

A társadalmi elnököt ezután szembesítettük az egriek sorsával: a klubház csinosítása, bővítése még nem minden. Ha nem építik meg a világítóberendezést, akkor hiába jutnának fel az NB I-be, nem szerepelhetnének hazai környezetben.

– A mai világban egy rátermett sportvezetőnek, vagy az alkalmas emberekből álló klubvezetésnek előre kell tekintenie – folytatta Tállai András. – Mi nem ülünk ölbe tett kézzel, bátrak vagyunk, kész tervekkel rendelkezünk arra az esetre is, ha bajnokok leszünk. Mivel a sporttelep az önkormányzat tulajdonában van, ezért a polgármesteri hivatal máris megrendelte az ÉMÁSZ-nál a kapacitásbővítést, majd a kivitelezés újabb 100-150 millió forintot emészt fel. Erre ugyancsak a társasági adókedvezmény adta lehetőséget célozzuk meg, pályázatunkat április 30-ig nyújtjuk be. Ha ezt elfogadja a Magyar Labdarúgó Szövetség, s ebben nem kételkedem, akkor a nyáron ehhez is hozzáfoghatunk. Rajtunk semmi nem múlik majd, a csapatnak kell lépnie: 7 pont hátrány nem a világ, egy jó tavasz meghozhatja nekünk a felvirágzást. Ebben az esetben tervünkön – a munkálatok felgyorsítása érdekében – apró módosítást is végrehajtunk. A már a számlánkon lévő 250 millió forintot megfelezzük: 125 milliót fordítunk majd a klubházra és ugyancsak 125 milliót költünk a világításra. Vagyis azt kell mondanom, hogy minden a fiúk kezében van: hajtsanak, nyerjenek meg minden mérkőzést és hozzanak minket, vezetőket nehéz helyzetbe. Mi pedig állunk a kihívás elé. Azt viszont szereplésünktől függetlenül teljes felelősségem tudatában megígérhetem, hogy sporttelepünkre hamarosan rá sem ismernek majd a szurkolók, olyan szép lesz nálunk minden.

ÉM-KT


Diósgyőrben játszanának

A Mezőkövesd-Zsóry SE társadalmi elnökétől azt is megkérdeztük, hogy bajnoki címük esetén – és ha nem készül el időre, akkor világító berendezés hiányában – hol rendeznék hazai mérkőzéseiket?

– Erre is gondoltunk – válaszolta Tállai András. – Mivel az NB I-re adjuk be licenszkérelmünket és leírjuk, hogy ebben az esetben Egerben, ha lesz ott világítás, vagy inkább Diósgyőrött fogadjuk majd ellenfeleinket. A vészhelyzet azonban csak egy-két hónapig tarthat, néhány találkozót érinthet. Ez az egész életem nagy álmának megvalósulását jelentené, ezért azt mondom, hogy bár már itt tartanánk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!