Sport

2013.02.03. 17:02

A feltámadás után elmaradt a slusszpoén

Nyíregyháza - Fucsovics Márton vezérletével kiegyenlített a magyar teniszválogatott, de végül vesztett Moldovában.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton vezérletével kiegyenlített a magyar teniszválogatott, de végül vesztett Moldovában.A pénteki két egyesmérkőzés elvesztése után halvány reménye maradt a győzelemre a magyar Davis-kupa-válogatottnak, amely a moldovai Kisinyovban vívta az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulójában esedékes mérkőzését.

Szerencsére Fucsovics Márton ezt nem így gondolta, és első számú játékoshoz méltóan a vállára vette a csapatot. A szombati párosban Gödry Levente oldalán rukkolt ki remek teljesítménnyel, és a remeklő magyarok egészen sima 6:3, 6:2, 6:2-es győzelmet arattak a hazaiak Radu Ablot, Andrei Ciumat duója ellen, és ezzel életben tartották a mieink reményeit.

A moldovaiak 2–1-es vezetésénél kezdődött a vasárnapi program, méghozzá Fucsovics Márton (420. a világranglistán) és Radu Albot (225.) mérkőzésével. Az elején úgy tűnt, hogy érvényesül a felek közötti közel kétszáz helynyi differencia, hiszen Albot 6:1-re nyerte az első szettet, ráadásul Marci kikérte az ápolási szünetet, ami alatt a combját kúrálták. A folytatásban stabilabbá vált a magyar fiú játéka, a 6:4-re megnyert második játszma után nemcsak a saját adogatásait hozta magabiztosan, de nem egyszer semmire nyerte el ellenfele szervagémjeit, és a harmadik valamint a negyedik játékrészt egyaránt 6:1-re hozta, így 2–2-re módosította a mérkőzés állását.

A mindent eldöntő ötödik meccsen Filipenkó Viktor (805.) nagyot küzdött, és az első szettet meg is nyerte, majd a harmadikban 0:4-ről kiegyenlített, a negyedikben is kiharcolta a tie-breaket, de végül 4:6, 6:3, 6:4, 7:6-ra veszített. Vagyis a Fucsovics vezérelte feltámadás után a slusszpoén elmaradt, de a magyar csikócsapat így is minden dicséretet megérdemel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!