Sport

2013.02.17. 10:39

A büntetőölő kapus volt a hős

Nyírbátor - Az ibrányi Tóth Norbert két tizenegyest hárított, egyet pedig értékesített, döntőbe segítve az Ibrányt.

Nyírbátor - Az ibrányi Tóth Norbert két tizenegyest hárított, egyet pedig értékesített, döntőbe segítve az Ibrányt.A nap ragyogott rájuk. A nyírbátori I. Arany Fácán műfüves torna kezdete, vagyis január dereka óta egyszer sem volt olyan verőfényes, már-már tavaszt idéző idő, mint szombaton. Jószerivel csak a madárcsicsergés hiányzott... Alighanem Marozsán Mihállyal is madarat lehetett volna fogatni: a sérülés miatt egy hónapot kihagyó futballista mindjárt két góllal tért vissza, elfoglalva az őt megillető posztot a nagykállói atomcsatársorban. Az őszi idényben hét találatig jutó támadó télen igazolt párja, Kovács István ugyebár – huszonhárom góllal – vezeti a megyei első osztály vonatkozó listáját, a duó tehát meglehetősen ütősnek tűnik. Naná, hogy Kovács is eredményesnek bizonyult a Terem ellen megnyert meccsen. A kállóiak egyébiránt tovább erősödtek, mivel lecsaptak a Bátorból elengedett védőre, Fiumei Viktorra.

Mindazonáltal az aktuális játéknapon a két NB III-as egylet, a házigazda és az Ibrány elődöntője vitte a prímet. A végjátékhoz közelítő felkészülési esemény eddigi talán legjobb, de mindenképpen legizgalmasabb, fordulatokat sem nélkülöző összecsapásán háromszor villant a piros lap, az emberhátrányban küzdő Bátor pedig a hosszabbításban egyenlített. A tizenegyespárbajban az ibrányi Tóth Norbert lépett elő főszereplővé: a büntetőölő kapus két kísérletet is hárított, sőt, maga is vállalkozott – méghozzá teljes sikerrel, szó szerint a fináléba rúgva együttesét. Így február 23-án, Kemecse–Ibrány döntőt rendeznek, míg a bronzmeccsen a Nyírbátor a Baktalórántházával mérkőzik.

KM-KT

I. Arany Fácán műfüves torna: rájátszás, helyosztók

Balkány SE–SK Somseul Óvári 3–0, mérkőzés nélkül  

Nagyecsed RSE–Mándok KSE 0–0, tizenegyesekkel: 2–4

Nagykállói VSE–Terem 4–1 (1–1)

Gól: Marozsán M. 2, Kovács I., Káposznyák M., illetve Peres R.

Nyírvasvári SE–Nyírgyulaj KSE 0–1 (0–1)

Gól: Horváth K., Kiállítva: Székelyi N., illetve Horváth K.

Ibrány SE–Nyírbátor FC 2–2 (0–1), tizenegyesekkel: 4–2

Gól: Kató Gy.,Varga A., illetve Erdei Z. 2 (egyet 11-esből). Kiállítva: Jeddi B., illetve Kovács I., Kléninger L.

Helyosztók

23. helyért: Vámosoroszi KSE–Geszterédi FC 1–5 (1–1)

Gól: Papp I Zs., Taskó I., Lukács L., Horváth D., Papp II Zs., illetve Ács A. Kiállítva: Garda K.

21. helyért: Tuzsér SE–Gávavencsellői SE 10–3 (6–1)

Gól: Hriszkevics 3, Lakatos T. 2, Dallos L. 2, Balogh G., Gergely I., Majchrovics (öngól), illetve Venczel I., Balogh L., Anderka R.

19. helyért: Volán Sényő SC–Somesul Óvári 0–3 (0–1)

Gól: Tóth K., Pintye N., Fernea.

17. helyért: Mátészalkai MTK–Balkány 3–1 (1–1)

Gól: Mándi A., Moldovan, Kirner, illetve Dobos A.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!