Sport

2013.01.31. 14:37

Villámgyorsan váltott Varga

Debrecen - A debreceni középpályás jó esetben már a Schalke elleni bajnokin bemutatkozhat.

Debrecen - A debreceni középpályás jó esetben már a Schalke elleni bajnokin bemutatkozhat.Amit az utóbbi időben szinte minden átigazolási szezonban megpendítettek, az most valósággá vált: a DVSC-TEVA középpályása, Varga József külföldre szerződött. A csupaszív labdarúgó szerdán délután aláírta szerződését a német első osztályban szereplő Greuther Fürth együttesével, a kontraktus értelmében Varga június 30-ig kölcsönben szerepel majd a Bundesliga jelenlegi sereghajtójánál.

A Lokiban a 33-as mezt viselő játékos szerda este el is utazott Bécsbe, ahonnan csütörtök délelőtt megérkezett Fürthbe. Varga nem egyedüli magyarként próbálja meg bent tartani Németország dél-keleti városának csapatát, ugyanis Stieber Zoltán is a gárdát erősíti.

Búcsú nélkül

– Nem tudtunk személyesen elbúcsúzni tőle, annyira felpörögtek az események Józsi körül – mondta mosolyogva Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya a Varga távozása utáni első tréningen. – Este még a papírjait intézte, másnap délelőtt pedig már orvosi vizsgálaton kellett részt vennie Németországban. Csupán telefonon tudtunk a társakkal minden jót kívánni neki, reméljük, meg tudja valósítani az álmait külföldön, de ha véletlenül másként alakul a sorsa, akkor pedig várjuk vissza nyáron a csapatba.

Szakály egyik szeme sír, a másik pedig nevet: – Józsi följebb lépett a ranglétrán, ez örömmel tölt el mindannyiunkat. A csapat szempontjából azonban nagy érvágás a távozása, a válogatottban is meghatározó szerepet betöltő játékost kell a továbbiakban nélkülöznünk. Nehéz lesz őt pótolnunk, de a szakmai stáb majd megtalálja erre a legmegfelelőbb megoldást.

Igazolnak a helyére

Ugyancsak kettős érzések dúltak Kondás Elemérben, a DVSC vezetőedzőjében.

– Sajnáljuk is és örülünk is annak, hogy Varga József a tavaszt a Fürthnél tölti. Nagyszerű lehetőséget kapott, hiszen a Bundesligában bizonyíthat majd hétről hétre. Ám mivel a csapat alapembere volt, hiányzik nekünk, de az élet megy tovább, ahogyan mindenki, úgy ő is pótolható. Érdekes, a holtszezonban mindig szóba kerül, hogy innen-onnan kapott ajánlatot Józsi, de az az igazság, a fürthiekén kívül más megkeresés nem érkezett a klubhoz. Az átigazolási időszak utolsó óráiban gyakran felpörögnek az események, ezért történt minden ilyen gyorsan. Nyilván szeretnénk a helyére egy védekező középpályást igazolni, vannak is elképzeléseink, erről azonban egyelőre nem szeretnék beszélni – fogalmazott Kondás Elemér.

Ami a labdarúgót illeti, a hírek szerint a német klubnál az első perctől kezdve számolnak vele, ezért jó esély van rá, hogy Varga József a szombat délutáni Schalke 04–Fürth bajnokin szóhoz jut.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!