Sport

2013.01.13. 20:58

Vegyész RC: Szettveszteség nélküli kirándulás

Koncentrált, jó játékkal győztek a barcikaiak a MAFC otthonában a férfi röplabda NB I-ben.

Koncentrált, jó játékkal győztek a barcikaiak a MAFC otthonában a férfi röplabda NB I-ben.Fontos játékos hiányzott vasárnap délután a borsodiaktól: a feladó, Toronyai Miklós ugyanis Libanonba repült próbajátékra, ami azt jelenti, hogy pozitív fogadtatás esetén ezen a tavaszon már nem is tud majd segíteni a Vegyésznek. Az edzőnek, Dudás Andrásnak így az előkészítő poszton egy embere maradt, Balázs Dávid személyében, hiszen az első számú feladó, Lehóczky László már hosszabb ideje sérüléssel bajlódik. A fiatal röpis ebben a bajnokságban először jutott szóhoz kezdőként a VRCK-nál és trénere szerint minden dicséret megilleti hétvégi teljesítményéért.

A meccs első szettjében egymás mellett haladtak a küzdő felek, általában a MAFC állt jobban. Azonban 22-20 után a vendégek kiegyenlítették az állást (23-23), ahonnan váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Az abszolút harcos, jó felfogásban röplabdázó Vegyészben Csizmadiáé volt az utolsó szó, aki előbb szervált egy ászt, majd következő labdáját a vendéglátók fogadást követően elrontották. A nagyon kis teremben egyébként is fontos szerepe volt a nyitásoknak, amelyik együttes jobban ráérzett, az jobban tudott haladni.

Csizmadia nyitásai

A második felvonás némileg könnyebben alakult a szebbik oldalát mutató Vegyész számára, amely több pontnyi fórját folyamatosan tartotta (3-8, 6-10, 11-17). A rövidke holtpont 14-20-nál következett be, fellángolt a MAFC, ám arra nem maradt módjuk, energiájuk, hogy ettől többet érjenek el. A koncentrált Barcika nem csinált ,,nagy dolgokat", csak a biztosakat, azokat viszont megfelelő százalékban – és ez elégségesnek bizonyult ahhoz, hogy Bokorék ezt a felvonást is behúzzák.

A harmadik menetre minden erejét összeszedte a fővárosi együttes, ami azt hozta, hogy sem itt, sem ott nem örülhettek a játékosok nagy vezetésnek (8-8). Ekkor a Mapei jutott kedvezőbb helyzetbe, és 17-11-nél már elúszni látszott a hajó borsodi szempontból. A csapat azonban odatette magát, máris 18-15, majd 19-17 lett, és 21-20-nál már ugyanott jártak a csapatok, ahol a szett első részében. Ismételten Csizmadia nyitásai voltak taktikailag jól helyezettek, amit a rivális csak tétlenül tudott szemlélni. Ehhez társultak blokkok és határozott mezőnyvédekezés a VRCK-nál, s ezek együttesen nem eredményezhettek mást, mint vendégsikert.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

MAFC-BME-Mapei – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (-25, -21, -21)

Budapest, 50 néző. V.: Szabó, Kiss.

MAFC: Maksa, Molnár, Jáhn, Takács, Tamasi, Tari. Csere: Tihanyi (liberó), Markovics, Vocskó, Kunert, Sow, Buzás. Edző: Novák László.

Vegyész RC: Balázs, Bokor, Orosz, Árva, Kovács, Csizmadia. Csere: Dudás (liberó), Gulyás. Edző: Dudás András.

Novák László: - Gratulálok a Barcikának a győzelmükhöz. Ma a labdabiztosabb csapat nyert.

Dudás András: - A lehetőségek adottak, ezzel a csapattal ma ezt tudtuk kihozni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!