Sport

2013.01.17. 13:46

Titokban ment el első edzéseire

Küzdősport - Kálucz Martin saját bevallása szerint is kellő önbizalommal rendelkezik, ami elengedhetetlen a sikerhez.

Küzdősport - Kálucz Martin saját bevallása szerint is kellő önbizalommal rendelkezik, ami elengedhetetlen a sikerhez.A Hungarian Pitbull Fighters harcosa, Kálucz Martin fiatal kora ellenére máris országos, sőt, nemzetközi hírnévre tett szert. Az ifjú titán alig múlt húsz éves, azonban már olyan technikával rendelkezik, mely szép jövőt jósol számára. Hogy hogyan indult el az MMS-s sportkarrierje, mi lehet sikere kulcsa, és milyen terveket dédelget a honi küzdősport egyik kiemelkedő alakja, arról maga a harcos számolt be.

Emlékek és támogatók

– Mikor az emberek megtudják, ketrecharcos vagyok, egyből azt a kérdést teszik fel, édesanyámat hogyan tudtam rávenni, hogy ezt a sportot űzhessem. A válaszom: titokban jártam el tréningekre. Először csak edzeni mentem, majd jöttek a meccsek, és szép lassan ő is megbarátkozott a ketrecharccal. Emlékszem, az egyik születésnapi kívánságom az volt, hogy hadd járhassak le MMA-zni – számolt be a kezdetekről Kálucz Martin.

– Mostanra az egész családom támogat a céljaim elérésében. Nem csak a szüleim segítenek, hanem az unokatestvérem és a keresztapám is. A sportban mindenkitől egyaránt sokat kaptam, az összes eddigi edzőm hozzájárult a sikereimhez. Itt gondolok Hutai Lászlóra, Kiss Lászlóra, Soltész Lászlóra, valamint a régi bokszedzőimre, Deél Istvánra és Rácsai Andrásra – mondta a Hungarian Pitbull Fighters fiatal harcosa, majd a legszebb emlékeiről mesélt.

– 2011. december 17-én Debrecenben rendeztek egy nagyszabású gálát. Itt egy olyan ellenfelet hívtam ki, aki jóval esélyesebb volt nálam. Tőle már kikaptam egyszer és azt terveztem, hogy Debrecenben visszahívom. A küzdelmünk elején neki állt jobban a szénája, ő volt felül, aztán hirtelen megfordítottam a meccset és nyertem. Az osztrák mérkőzésemre szintén szívesen emlékszem vissza. 2012. október 13-án úgy mentem ki, akkor ugyancsak én voltam az esélytelenebb, majdnem megvertek, de a meccs végén ismét fordítani tudtam és győztem.

A siker kulcsa

Kálucz Martin fiatal kora ellenére sok szép eredménnyel rendelkezik és nemzetközileg egyre ismertebbé válik. – Nagy az önbizalmam, tisztelet, keménység, és alázat jellemez, úgy hiszem, ezekben a tulajdonságaimban rejlik a sikerem kulcsa. A hozzáállásom megkönnyíti a helyzetemet, úgy vagyok vele, hogy ha valamit elkezdek, azt normálisan csinálom. Az iskolát is elkezdtem, tehát rendszeresen bejárok az óráimra, az edzésekhez ugyanígy állok hozzá, szorgalmasnak tartom magam. Az igazság az, hogy ha kihagyok egy edzést, nagyon rossz érzés fog el, lelkiismeret-furdalásom van. Talán az is előnyt jelent, hogy nyugodt versenyző vagyok, az összecsapások előtt jó a kedvem – avatott be minket a cívisvárosiak kiválósága, de bevallotta, volt olyan meccse, ami előtt nem tudta teljesen megőrizni nyugalmát.

– Előfordult már olyan, hogy igazán tartottam az ellenfeleimtől, ilyen riválisaim közé tartozott a külföldiek közül az osztrák srác, akivel legutóbb bunyóztam. Ám mióta velük bokszoltam, nem félek senkitől – mesélte a harcos.

Vallás és hit

Katolikus vallású vagyok, nélkülözhetetlen számomra a hit. Bizonyos szinten így neveltek, gyerekként megtanították, hogy lefekvés előtt imádkozni kell, de jött ez az egész magától is. Templomba azonban nem járok, mivel én istenhívő vagyok. A meccsek előtt nincsenek bevett szokásaim, ám mindig megcsókolom a keresztet. Most Oroszországban azt hittem, nincs meg, akkor ideges lettem, aztán végül szerencsére megtaláltam és nagyon megnyugodtam – mondta a bunyós, akinek rendkívül fontosak a szerettei és a barátai, szívesen tölti velük a szabadidejét. – Az ember a családját, azt, hogy hová születik, nem tudja megválasztani, természetes, hogy szeretjük a családunkat. A barátság viszont más, az nem kötelezettség. Két ember között az idő múlásával kimondatlanul kialakul egy kötelék, ami szerintem igazán szép dolog. Rengeteg haverom van, azonban nem sok emberre mondom azt, hogy a barátom – osztotta meg velünk a barátságról alkotott véleményét a bajnok.

Tanulás és tervek

Kálucz egyetemi tanulmányait a Debreceni Egyetem kereskedelem és marketing szakán végzi, ami nagyon tetszik neki.

– Már elkezdtem készülni a vizsgáimra, egy hétre egy vizsgát szeretnék beiktatni és van két megajánlott jegyem. Úgy állok hozzá a tanulmányok és a sport összeegyeztetéséhez, hogy inkább abból az időből veszek el, amit a számítógépezésre vagy sok más hasztalan dologra fordítanék – nyilatkozta a debreceni ketrecharcos, majd a terveiről számolt be.

– Ameddig tudok, sportolok, ebben sikeres akarok lenni. Azonban nem ebből fogok megélni, hiszen ez Magyarországon luxusnak számít, szeretnék a sportkarrierem mellett egy jól jövedelmező állást. A sport a magánéletemben sok pluszt adott, többek között önbizalmat, tiszteletet és megbecsülést. Meg tudom becsülni a dolgaimat, tudom, hogy amit elértem, nemcsak alám tették, hanem megdolgoztam érte – fejezte be a beszélgetést Martin.

Vona Lilla


Névjegy

Született: 1992.10.18.

Családi állapot: egyedülálló

Súly: 80-85 kg

Magasság: 185 cm

Sportága: MMA

Csillagjegye: mérleg


Kedvencei

Név: a zs kezdőbetűs női nevek

Sportága: küzdősportok, labdarúgás

Sportoló: Dzsudzsák Balázs, Soltész László

Hobbi: úszás

Háztartási munka: teketóriázás

Időtöltése: mindegy, csak a szeretteimmel legyek

Étele: csirke

Itala: vodka 

Színe: fekete

Zenéje, együttese: filmzenék, BLR, Curtis, Dopeman 

Filmje: Forrest Gump

Színésze: Jean-Claude Van Damme

Könyve: Da Vinci-kód 

Gépkocsimárkája: BMW

Országa: Magyarország

Nőideálja: a sötét hajú lányok

Amit a leginkább utál: az önző embereket

Amit a leginkább szeret: Jézust

Akivel a leginkább együtt vacsorázna: Mike Tyson

Akivel leginkább nem: Fluor

Szenvedélye: szórakozás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!