Sport

2013.01.27. 11:20

Serra Solt fantasztikus vívással a főtábláig jutott

<span style="font-size: 13px;">Vívás -&nbsp;A német Falk állította meg a cívisvárosi vívót a Legnanoban rendezett világkupán.

Vívás - A német Falk állította meg a cívisvárosi vívót a Legnanoban rendezett világkupán.

Serra Solt, a DHSE-PMD Vívóklub versenyzője a legnanoi felnőtt világkupán lépett pástra a hét végén. A népes, 233 főt számláló mezőny erejét bizonyítja, hogy a világranglista első 30 helyezettje közül senki sem hiányzott az indulólistáról. A poule-ban hengerelt a debreceniek fiatal üdvöskéje. Magabiztos vívással, 5/1-es győzelem-vereség mutatóval zárta a kört. Tusarányának köszönhetően a mezőny 14. helyén végzett, és csatlakozhatott a táblán kiemelt 16 versenyzőhöz.

Serra a direkt kieséses tábla 30. helyezettjeként várta a verseny szombati folytatását, ahol a német Falkkal vívott a legjobb 32 közé kerülésért. Az összecsapás nem Serra győzelmét hozta, ellenfele 15-8-ra diadalmaskodott.

Ennek ellenére a debreceni vívó már a világkupa első napján elérte a célkitűzését, hiszen a versenyt megelőzően edzőjével a legjobb 64 közé kerülést tűzték ki célul.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!