Sport

2013.01.03. 18:18

Minden összecsapás más

A Dab.Docler vendége lesz pénteken este a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a Mol Liga 32. fordulója keretében.

A Dab.Docler vendége lesz pénteken este a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a Mol Liga 32. fordulója keretében.A két együttes 18 órától csap össze Dunaújvárosban, ahol várhatóan élvezetes találkozót láthat majd a közönség.

– Alaposan felkészültünk az újvárosiakból – kezdte Egri Gergő, a sárga-feketék klubmenedzsere. – Amíg mások ünnepeltek, búcsúztatták a 2012-es esztendőt, addig a mi „fiaink” dolgoztak. Ők profiként élnek, a jégkorong a munkájuk és ez a kőkemény hivatásos világ nem engedi meg azt, hogy leengedjenek. Ezt azért mondtam, mert december 31-én és január 1-én délelőtt is edzést vezényelt számukra Tim Kehler vezetőedző, a játékosok ezért az évfordulón nem engedhették el a „hajukat”. Új év, új mérkőzés, ráadásul rögtön rangadó vár rájuk: ez a csata is 0-0-ról indul, el kell felejteniük, hogy miként alakultak a korábbi összecsapások, amelyeknek nincs jelentőségük. A szurkolók közül sokan azt hiszik, hogy mivel legutóbb 4-1-re vezettünk az Acélbikák ellen és majd a történelem ismétli önmagát... Aki benne él ebben a sportágban, jól tudja, hogy a hokiban minden előfordulhat, egy perc alatt akár három gólt lehet szerezni, de az utolsó másodpercekben is fordulhat a kocka. Ebben a műfajban nem elég az ütőket a pályára küldeni, itt minden buliban dolgozni kell azért, hogy hozzánk kerüljön a korong. Nincs megállás, fizikálisan és mentálisan is koncentrálni kell a gólokért, a pontokért.

Otthon „életveszélyesek”

A fiatal sportvezető, aki nem olyan régen maga is a Macik oszlopos tagja volt, ezután arról beszélt, hogy Dunaújvárosban mindig nagyon nehéz nyerni, ott a puszta helytállásért is „vért” kell izzadni.

– A Dab.Docler eddig csupán egy meccset veszített el hazai környezetben – jegyezte meg Egri Gergő. – Mi azt szeretnénk, ha rontanánk a statisztikájukon és beíratnánk velük egy fekete pontot a saját ellenőrzőjükbe. Riválisaink begyújtották rakétáikat, s ahhoz, hogy álljuk a „sarat” nem szabad lemaradnunk, máskülönben kapkodhatjuk a levegőt a rájátszásba kerülésért. Szoros a táblázat, egy-két vereség, vagy győzelem akár mindent felboríthat. A mi malmunkra hajtja a vizet az a tény, hogy nekünk könnyebb a sorsolásunk, ugyanis többször játszunk még az Újpesttel és a Fradival, ezek az alakulatok papíron simán verhetők, de ne fussunk előre, most Dunaújvárosban kell pontot, vagy pontokat gyűjtenünk! Pénteken este a pillanatnyi forma és helyzetkihasználás dönti majd el a megszerezhető egységek sorsát.

A Maciknál Gőz Balázs továbbra is sérült, s bár a jeges edzéseken már társaival együtt dolgozik, még nincs bevethető állapotban. Társaik közül többen is kisebb-nagyobb húzódással bajlódnak, de valamennyien harcra készek.

ÉM-KT


Nem lehet vezető és beosztott is

Már nem tölti be a Macik másodedzői tisztét Egri Gergő, aki immáron „csak” klubmenedzserként szolgál. Ennek okairól kérdeztük Egri Istvánt, a Miskolci Jegesmedvék elnökét. 

– A gyakorlatban kiderült, hogy nem lehet valaki egyszerre vezető és beosztott is – közölte a sportvezető. – Végső soron azonban nem az összeférhetetlenség miatt változtattunk, hanem azért, mert Gergő képtelen volt egy időben ezt a két munkát elvégezni. Még felsorolni is sok, hogy klubmenedzserként mi a feladata. A teljesség igénye nélkül: az ő reszortja a csapat körüli összes operatív teendő ellátása, a játékosok felszerelésének biztosítása, az utazások és az étkezések lebonyolítása, a játékosok egészségügyi ellátásának megszervezése, a szakmai személyzet munkájának összehangolása, az egyéni ügyek intézése, a külföldiek és a miskolciak szállássával kapcsolatos teendők elvégzése, a Mol Liga szakmai vezetésével és a klubokkal való kapcsolattartás, a mérkőzések ütemezése, a játékengedélyek beszerzése, továbbá a sajtókapcsolatok ápolása. Ezek mellett teljes képtelenség, hogy naponta minden tréningen a nagyokkal jégen legyen. Arról már nem is beszélek, hogy Gergő az U14-es csapat edzője, továbbá utánpótlás TAO-ügyintéző is. Szóval tehermentesítenünk kellett, mert egy nap alatt nem lehet kétnapi munkát elvégezni. Gergő egyébként klubmenedzserként mind a hazai, mind az idegenbeli meccseken továbbra is ott áll majd a fiúk mögött a kispadon, de utóda nem lesz. Tim Kehler vezetőedző ugyanis nem igényel másodedzőt, így ez a funkció nálunk „üresen” marad.


A Mol Liga állása

1. Dab.Docler 31 24 2 2 3 139-63 78

2. HC Nové Zámky 33 16 3 1 13 109-101 55

3. HSC Csíkszereda 32 15 3 4 10 103-96 55

4. Miskolci Jegesmedvék 31 16 2 2 11 122-85 54

5. ASC Corona Brasov 31 13 4 2 12 95-93 49

6. Ferencváros-ESMTK 32 5 4 3 20 82-127 26

7. Újpesti TE 32 2 2 6 22 59-144 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!