Sport

2013.01.14. 11:00

Lezárult egy szép fejezet

Dán Ferenc és Tóth Zoltán egyszerre döntött a visszavonulás mellett, miközben új játékosok érkeztek.

Dán Ferenc és Tóth Zoltán egyszerre döntött a visszavonulás mellett, miközben új játékosok érkeztek.Ami fix: a balkányi futball szegényebb lesz nélkülük. A megyei első osztályú csapat két, emblematikus figurája egyszerre döntött – a visszavonulás mellett.

Vállvetve küzdöttek

A negyvenegy éves Tóth Zoltán, illetve harminckilenc esztendős Dán Ferenc gyakorlatilag összeforrt a gárdával, megannyi veretes siker aktív részesei voltak. Hogy csak a legnagyobb diadalt említsük: a duó vállvetve küzdött egymás mellett, midőn az NB III-ban bajnokságot nyert a legszebb napjait élő egyesület. Nyilvánvaló, távozásokkal lezárult egy szép fejezet.

Mindeközben Fucsovics Péternek is csupán a hűlt helye maradt az öltözőben. A kapus, aki az őszi idényben a tréneri tisztséget is betöltötte Budapesten tanul tovább. Ugyanakkor az élet nem állt meg, mondhatnánk a shownak folytatódni kell! Mint arról korábban hírt adtunk, Dobos Attila személyében új játékos-edzővel vette fel a munkát a a tizedik helyen táborozó legénység – három friss, de egyáltalán nem ismeretlen szerzeménnyel soraiban. A védekező középpályásként bevethető, Bárándról érkező Szabó János, illetve a csatárként harcba dobható Nagy Mihály egyaránt megfordult már a balkányi együttesben.

Vasas visszatért

A támadó legutóbb a Hajdúhádház színeiben szerepelt, és mindjárt góllal jelentkezett az I. Arany Fácán műfüves torna nyitófellépésén – a Nagykálló ellen 1–0-ra megnyert meccsen. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Dobos Attila számára sem ismeretlen a közeg, elvégre ő is viselte egykoron az egylet szerelését, kijelenthető: az illetékesek nem „vásároltak zsákbamacskát. A negyedik újonc a jobb oldali középpályásként foglalkoztatható Újfalusi Árpád ez idáig az „osztálytárs” Nyírgyulajt segítette.

Bár Vasas Tamás „régi motorosnak” tekinthető, a balkányi szakmai stáb alighanem erősítésként értékeli, hogy – a Nyíregyháza Spartacus NB II-es klubja által is feltérképezett – őszi házi gólkirály a jelek szerint marad. Olyannyira, hogy az említett nyírbátori tornán ismét a csapat rendelkezésére állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!