Sport

2013.01.08. 12:32

Hátulról figyelik a mezőnyt

Nagyon kevés sikerélménye volt ősszel az Ózdi FC futballistáinak. A fekete-fehérek az NB III Mátra-csoportjában csupán egyetlen győzelmet arattak, háromszor döntetlent játszottak, nyolcszor pedig kénytelenek voltak vesztesen elhagyni a pályát.

Nagyon kevés sikerélménye volt ősszel az Ózdi FC futballistáinak. A fekete-fehérek az NB III Mátra-csoportjában csupán egyetlen győzelmet arattak, háromszor döntetlent játszottak, nyolcszor pedig kénytelenek voltak vesztesen elhagyni a pályát.Csak az Egri FC II.-t tudta legyőzni a bajnokság első felében az Ózdi FC NB III-as futballcsapata. A kilátástalan szerepelés edzőváltáshoz is vezetett, Zimmermann Tamást ugyanis menet közben Orlóczki Tibor váltotta. Az edzőcsere sem hozott átütő változást, így a klub a bennmaradás szempontjából kilátástalan helyzetben várja a folytatást.

Elbizonytalanodtak

- Ennek a csapatnak nem a tudásával van a gondja - jelentette ki határozottan Orlóczki Tibor, az Ózdi FC vezetőedzője. - A folyamatos sikertelenség során nagyon elbizonytalanodott a társaság. Éppen ezért meccshelyzetekben még azokat a dolgokat sem képesek kivitelezni, amit egyébként az edzéseken simán megcsinálnak. Egy kivételtől eltekintve valamennyi mérkőzésen partiban voltunk az ellenfelünkkel, sok riválisunk értetlenül kérdezte, hogy mit keresünk az utolsó helyen. A másik szívfájdalmam a futball iránti érdektelenség. Egész biztos, hogy Ózdon nagyon sokan szeretik ezt a játékot, hiszen az én időben több mint 10 ezren voltak egy-egy hazai találkozón. Most viszont ötven-száz ember előtt lépünk pályára, ami elkeserítő egy ilyen katlanban. Remélem, hogy idén a teljesítményen és a nézőszámon is pozitív irányban tudunk változtatni.

Az ózdiaknak még egy elmaradt mérkőzésük is van, hiszen a 12. fordulóra kiírt MTK tartalék elleni összecsapás újrajátszását rendelte el a Mátra-csoport versenybizottsága. Február 23-ra írták ki a mérkőzést, aminek a jelenlegi helyzet szerint bizonytalan a megrendezése. A hírek szerint ugyanis az ózdiak most már tényleg az MLSZ-hez fordulnak az ügyben, így még a téli hónapokban a zöld asztal mellett folytatódik a kesze-kusza történet.

Tragikomikus

- Egyáltalán nem biztos, hogy együtt marad az őszi keret, ez majd néhány napon belül dől el - folytatta Orlóczki Tibor. - Éppen ezért azt mondom, hogy fizikailag sem fogunk tudni kiállni az MTK ellen. - Ez az egész történet a magyar amatőr labdarúgás helyzetet mutatja meg nekünk. Tragikomikus, hogy egy MTK a kiírt időpontban nem jelenik meg a sereghajtó otthonában, ilyen-olyan indokokkal próbálják meg tologatni a mérkőzést. Most pedig még az is lehet, hogy minket sújtanak majd, ha nem vállaljuk a februári pótlást. A szabály ugyanis kimondja, hogy csak azok a futballisták húzhatják magukra a mezt, akik az eredeti időpontban nálunk voltak leigazolva. Lehet, hogy ennek akaratunkon kívül sem tudunk majd megfelelni.

Orlóczki Tibor a nehézségek ellenére optimista:

- Ha visszaáll a fiúk önbizalma, és tudunk egy-két játékost a hiányposztokra szerződtetni, akkor még mindig bennmaradhatunk - tette hozzá a mester. - Amíg matematikailag lesz esélyünk erre, addig nem adjuk föl. Én tudom és átérzem, hogy Ózdon milyen hagyománya van a focinak, éppen ezért bízom abban, hogy sikerül megőrizni NB III-as tagságunkat. Ugyanakkor azon kell dolgozni, hogy hosszútávon helyi srácok alkossák a felnőtt gárdát, mert minden szempontból ez a legjobb megoldás ilyen szinten.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!