Sport

2013.01.27. 15:38

Harsány: Erősségük a csapategység

Harsány - Félidőben Harsány együttese vezeti a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjának táblázatát.

Harsány - Félidőben Harsány együttese vezeti a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjának táblázatát.A bükkaljai település gárdája tizenöt találkozóján 31 pontot gyűjtött. Kilencszer győzött, négyszer döntetlenül mérkőzött és kétszer kikapott. A mezőny meglehetősen szoros: a harsányiakat 2 pont hátránnyal, 29 egységgel a Sajóvámos, majd a 28 pontos Bőcs és az egyaránt 27 ponttal rendelkező Bükkzsérc és Vatta követi.

– Szinte bizonyos, hogy ez az öt csapat dönti majd el egymás között a dobogós helyezések, vagyis az érmek sorsát – mondta Papp Árpád szakosztályvezető. – Persze hozzáteszem, hogy még a 25 pontos együttesek, a Sajósenye, az Emőd, a Tiszakeszi és a Mezőnagymihály is felkavarhatják az „állóvizet”, ugyanis az átigazolási időszakban történhetnek meglepetések. Mert ki tudja, hogy hová és kik kerülnek, ezt ilyenkor még nem lehet tudni. Egy-két ütőképes játékos elvesztése, vagy megszerzése mindent felboríthat. A három pontos rendszerben elég néhány abszolút helyzet értékesítése, vagy ugyancsak néhány, gólt eredményező védelmi megingás és máris borul a papírforma, szóval mi sem mehetünk biztosra. Tisztában vagyunk azzal, hogy a félidei első hely még nem aranyérem, még nem megyei I. osztályú tagság.

Az élbolyban

A harsányiak célja az volt, hogy az első három között végezzenek, ezt az ősszel valóra is váltották. A szakosztályvezető szerint, ha minden összejön, akkor a pontvadászat végén is az élről tekinthetnek vissza.

– Csoportunkban a színvonal a korábbi évekhez hasonló, csökkenésről nem beszélhetünk, sőt a küzdelem még fokozódott is – folytatta Papp Árpád. – Azt tapasztaltuk, hogy a csapatok egyre felkészültebbek és már szinte mindenhol gondot fordítanak a közönség szórakoztatására. Mi azzal vittük el a képzeletbeli pálmát, hogy egységesek voltunk és valamennyi csapatrészünk átlagon felülit produkált. Az egyéni értékeléstől azért tekintettünk el, mert valljuk, hogy az őszt és a majdani tavaszt csak együtt lehet górcső alá venni.

Már alapoznak

A sportvezető elmondta, hogy már hozzáláttak az alapozáshoz: hetente kétszer a helyi általános iskola tornatermében gyűjtik az erőt a játékosok, aztán műfüves pályájukat is használni fogják. Indulnak a Borosi László teremlabdarúgó emléktornán, a márciusi rajtig pedig valamennyi hétvégére edzőmeccset kötnek le. Játékosaik közül a hírek szerint négyen, vagy öten is távoznak, ezért pótlásukról gondoskodniuk kell.

– Már vannak kiszemeltjeink, nevekkel azonban még nem szolgálhatok – közölte Papp Árpád. – A legnagyobb gondunk az, hogy kérdőjelek tornyosulnak edzőnk, Markov Tamás neve mellett. Ha nem folytatja a munkáját nálunk, akkor nem csupán új trénerre lesz szükségünk, hanem olyan futballistát kell szereznünk, aki képes a Tamáshoz hasonló eredményes produkcióra. Nagyon érzékenyen érintene minket, ha búcsút intene nekünk, hiszen az őszi idényben nem kevesebb, mint tizenhétszer vette be ellenfeleink hálóját.

A harsányiak nem panaszkodhatnak, már ami a feltételeiket illeti: az anyagiakat figyelembe véve nincs gondjuk, pályájuk talaja jó, sporttelepüket folyamatosan csinosítják – legutóbb labdafogó hálót állítottak fel és műfüves küzdőteret avattak. A szakosztályvezető szerint egyedül az öltözőépületükkel kell „valamit” kezdeniük, és nem is ülnek ölbe tett kézzel: rekonstrukciójához, vagy egy új komplexum felépítéséhez pályázati forrásból kívánnak pénzt szerezni.

ÉM-KT


A gólszerzők

17 gólos: Markov Tamás

7 gólos: Bihari Csaba

4 gólos: Hegedűs László, Titkó Gergely

1 gólos: Nagy Gábor, Éliás István


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!