Sport

2013.01.05. 19:37

Először felnőtt csapat kispadján

Ózd - A tavaszi idényben már Lakatos László irányítja az Ózdi KC férfi kézilabda-csapatát.

Ózd - A tavaszi idényben már Lakatos László irányítja az Ózdi KC férfi kézilabda-csapatát.A férfi kézilabda NB I/B-ben stabil középcsapatnak számít az Ózdi KC együttese. A piros-kékek a mögöttünk hagyott őszi idényben ötször győztek, hatszor vesztesen hagyták el a pályát, a megszerzett tíz pont pedig jelenleg a hetedik helyre elegendő. A téli szünetben váltás történt az ózdi kispadon, Váczi Sándort ugyanis Lakatos László váltja. Az ősz mestert az elmúlt hónapokban a közönség megszerette, a klub vezetése pedig elismerte a munkáját, de a korábban megkötött megállapodás decemberben lejárt. Váczi Sándor elsősorban egészségügyi okok miatt nem kívánta megújítani a kontraktusát.

Debütál a tréner

Lakatos László az elmúlt időszakban a mezőkövesdi és az egri utánpótlásban dolgozott, edzői pályafutása során januártól először irányíthat felnőtt csapatot.

- Nem kérdés, nagy kihívás számomra ez a feladat - árulta el érdeklődésünkre Lakatos László. - Tisztában vagyok vele, hogy felnőtt emberekkel egészen más együtt dolgozni, mint a gyerekekkel. Az őszi idény utolsó mérkőzéseit már élőben láttam, tehát sikerült megismerkedni a fiúkkal. Hiszek bennük, és magamban is, ezért vállaltam el a felkérést. A sorsolásuk ismeretében megtartható a mostani helyezésünk, sőt talán még valamelyest előre is lehet lépni. A srácoknak is elmondtam, hogy részemről él a bizalom feléjük, de ugyanezt és is elvárom a játékosok felől. Csak közösen lehetünk sikeresek, amire egyébként a szakértő, de kritikus ózdi közönség is vágyik.

Az Ózdi KC együttese január 8-án, kedden kezdi meg a közös munkát a Városi Sportcsarnokban. A tavaszi nyitányig több felkészülési mérkőzést szeretne játszani a csapat, ám egyelőre még kevés a konkrétum. Az biztos, hogy Papp Gáborék részt vesznek Miskolcon, a hagyományos Avas-kupán január utolsó napjaiban.

Lesz változás

A piros-kékek keretében egész biztos, hogy lesz változás az őszihez képest. Salgótarjánból hazatér az átlövőként bevethető Hangos Dávid, valamint beállós, szélső és belső posztokon is erősíteni szeretne a klub. Az Eger csábítja a Nyeste Balázst, jelenleg még nem dőlt el a sorsa.

- Nagyon fontos lenne, hogy Balázs nálunk maradjon - folytatta Lakatos László. - Ha első osztályba tudna igazolni, akkor megérteném a döntését, így viszont nem biztos, hogy indokolt a váltás. Bízom benne, hogy minket erősít majd tavasszal is, ebben az esetben ugyanis egy-két céligazolással - az őszihez hasonlóan - bármelyik csapattal fel tudjuk majd venni a harcot.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!