Sport

2013.01.07. 13:47

DVTK: új fiú nincs, de majd lesz

Fótyik Dominiket akarja a Diósgyőri VTK, Pollák  Zoltán nem lesz diósgyőri.

Fótyik Dominiket akarja a Diósgyőri VTK, Pollák  Zoltán nem lesz diósgyőri.A keret mozgásáról konkrétumokat még nem tudott mondani a szakvezető, így hiába kérdeztük arról, hogy a kölcsönadni tervezett Gal és Rakovic ügyében van-e érdeklődés, Szentes Lázár azt válaszolta, hogy a többi klubban is csak most indul be az élet (lapunk értesülése szerint ezek közé tartozik az Eger is, ahol kedden kezdenek, és ahol szívesen látnák Rakovicot). A távozó oldal mellett az érkezőkről is érdeklődtünk, konkrét neveket említve, és ennek során kiderült, hogy az újpesti Pollák Zoltán esetleges megszerzése jelenleg nem téma Diósgyőrben, viszont Fótyik Dominik, aki a szlovák első osztályban szereplő zsolnai csapat kölcsönjátékosaként az őszt Kazincbarcikán töltötte, lehet, hogy a DVTK-nál fog kikötni.

– Szóba került Fótyik megszerzése, de ő a zsolnai klubban kezdte az évet, ezzel együtt nem zárható ki, hogy a jövő héten visszatér Magyarországra, akár ide hozzánk, hiszen mi voltunk azok, akik hetekkel ezelőtt először felvettük vele a kapcsolatot esetleges átigazolása ügyében – jegyezte meg Szentes Lázár, akit arról is megkérdeztünk, hogy milyen posztokon erősítené meg a csapatot: – A keret adott, amit én megfelelő erősségűnek tartok. Persze van, illetve lehet egy-két olyan poszt, ahová szeretnénk játékost. Hogy mást ne mondjak az ősszel nálunk kölcsönjátékosként szerepelt Jeff visszatért a Videotonhoz, így baloldali védőnknek, Gohérnek nincs alternatívája, ezért ide, erre a posztra igazolnunk kellene. Persze, ha lesznek távozók, akkor az ő helyükre is.

Akár kölcsönbe is

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a korábban háromszereplősen eldöntött erősítések (az ügyvezető, a szakmai igazgató és a vezetőedző együttes igenje kellett egy új játékos szerződtetéséhez), a vezetőedzői poszt betöltetlenségével hogyan működik majd.

– Nyilván ez egy új helyzet, és nem ketten fogjuk eldönteni az ügyvezetővel ezeket a kérdéseket, hanem fentről is várunk majd megerősítést a változtatásokhoz – felelte Szentes Lázár, aki arra a kérdésre, hogy a visszatérnek-e a korábbi trendjükhöz, amitől tavaly nyáron egy picit elkanyarodtak, nevezetesen, hogy nem igazolnak le kölcsönjátékost, és nem csinálnak átjáróházat az öltözőből a próbajátékosok fogadásával, a szakmai igazgató így válaszolt: – Lehet, hogy lesz olyan, hogy kénytelenek leszünk akár kölcsönbevételben is gondolkodni, már csak azért is, mert a téli átigazolási piac mindig szűkebb, mint a nyári. De ezzel együtt is a próbajátékosok számát igyekszünk minimálisra csökkenteni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!