Sport

2013.01.04. 08:47

DVTK: Elvileg csak Luque és Gallardo kezd később

Két játékos kivételével mindenkinek jelentkeznie kell(ene) a jövő heti első foglalkozáson.

Két játékos kivételével mindenkinek jelentkeznie kell(ene) a jövő heti első foglalkozáson.A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata a jövő héten hétfőn kezdi meg a felkészülést a 2012/13-as évad tavaszi szezonjára. Ennek során, március 1-től június 1-ig vagyis három hónap alatt 13 élvonalbeli bajnokit játszik a csapat (emlékeztetőül: az ősszel a 17 NB I-es meccs mellett 6 Ligakupa és 4 Magyar Kupa találkozót tudott le a csapat, utóbbi két sorozattól viszont már elbúcsúztak).

– Hétfőn 9 órára, két játékos kivételével a keret minden tagjának itt kell lennie – tudtuk meg Sztavinovszki Botondtól, a DVTK technikai igazgatójától, aki így folytatta: – Két spanyol játékos, José Luque és Francisco Gallardo kért és kapott hazájának ünnepe miatt egy nap pluszt, ők 7-én érkeznek vissza repülővel Magyarországra, és másnap, vagyis kedden állnak edzésbe. Nincs tudomásom arról, hogy rajtuk kívül bárki más igazoltan maradna távol az első edzéstől.

Az első meccs

Arra a kérdésünkre, hogy a DVTK harmadik spanyol légiósával, Fernandoval mi a helyzet, illetve, hogy mikorra érhet Miskolcra Abdouraman, akivel kapcsolatban a tavalyi évzáró után az a hír látott napvilágot, hogy január 9-re tudtak neki repülőjegyet foglalni a visszaútjára, Sztavinovszki Botond a következőket mondta:

– Tudtommal Fernando nem kért plusz napot, így elvileg neki itt kell lennie hétfőn. Ami pedig Abdouramant illeti: ő nem utazott haza, Kamerunba, hanem a szünetben Németországban járt, ahol sérülése miatt egy közel két hetes kezelésen vett részt, így neki is itt kell lennie a kezdésre.

A technikai igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a felkészülési program összeállt, az első edzőmeccset január 26-án, szombaton játssza a csapat.

- Az edzőmeccsek részletes programját egyelőre azért nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, mert még egy kérdőjel van a felkészülésben, nevezetesen, hogy hová és mikor megyünk edzőtáborba. Az biztos, hogy 10 napot külföldön töltünk majd, és annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy ugyanoda megyünk, ahol tavaly voltunk, vagyis a törökországi Belekbe, de él még egy spanyol vonal is. Valószínűleg hétfőre ez is eldől, és ezt követően a repülőjegy foglalások függvényében biztosra fogjuk tudni a 10 napos edzőtáborozás kezdetének és végének pontos dátumát, amelyet alapból február 6-a és 16-a közé terveztünk, és amit a már említett repülőjegy foglalások plusz, mínusz 1-2 nappal átírhatnak.


A DVTK tavaszi programja:

18. forduló, március 1. (péntek), 19.00: Egri FC – DVTK

19. forduló, március 9. (szombat), 14.00: DVTK – Szombathelyi Haladás

20. forduló, március 18. (hétfő), 16.30: BFC Siófok – DVTK

21. forduló, március 31. (vasárnap), 18.30: Győri ETO FC – DVTK

22. forduló, április 7. (vasárnap), 18.30: DVTK – Videoton FC

23. forduló, április 13. (szombat), 16.00: MVM-Paks – DVTK

24. forduló, április 21. (vasárnap), 16.30: DVTK – Ferencvárosi TC

25. forduló, április 27. (szombat), 14.00: MTK Budapest – DVTK

26. forduló, május 4. (szombat), 14.00: DVTK – Debreceni VSC-TEVA

27. forduló, május 10. (péntek), 19.00: Kaposvári RFC – DVTK

28. forduló, május 19. (vasárnap), 16.30: DVTK – PM-Kecskeméti TE

29. forduló, május 25. (szombat), 16.00: Pécsi MFC-Matias – DVTK

30. forduló, június 1. (szombat), 16.00: DVTK – Lombard Pápa TFC


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!