Sport

2013.01.16. 14:10

DKSK: most egy kis Magyar Kupa

A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsét játssza szerdán a DKSK csapata.

A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsét játssza szerdán a DKSK csapata.A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, szerdán 17.30-tól a Zalaegerszegi TE NKK vendége lesz a Work Force-DKSK Miskolc együttese. A kupasorozat ezen fordulójában a legizmosabb csatát kétségkívül ez a két csapat játssza, ugyanis a hat párharc közül (a két Euroligában szereplő magyar gárdának, a Sopronnak és a Győrnek nem kell nyolcaddöntőznie a kupában, ők automatikusan bekerültek a nyolc közé) csak két párban kerültek össze élvonalbeliek, de a Ceglédi EKK – Pécsi EAC párharc közel sem ilyen éles, mint amit az NB I/A csoportos bajnokság jelenlegi harmadik (ez a Diósgyőr) és hatodik (ez a Zalaegerszeg) helyezettje produkálhat.

Az idei negyedik

A DKSK-nak ez lesz az idei negyedik meccse, miután egy idegenbeli és egy hazai bajnoki győzelem között egy nemzetközi ligameccset is megnyert. De ezzel még csak a hónap féltávjához érkeznek el a piros-fehérek, hiszen januárban összesen nyolc meccsük van: a kupa oda- és visszavágója mellett vár még rájuk egy hazai nemzetközi ligameccs, ami a csoportelsőségről, és ezzel együtt a sorozat Final Fourjának elődöntőbeli ellenfeléről hivatott dönteni, továbbá egy idegenbeli bajnoki, ami az alapszakasz végső helyezéséről határoz, valamint a magyar-szlovák középszakasz első meccse, hazai környezetben.

– Kétségtelen, hogy húzós ez a hónap, sok olyan meccs van, amit hozni kell – mondta Bozóki Bettina, miután sorba vettük a januárban még rájuk váró feladatokat. – Ehhez pedig kell a kondi, ezért is jó, hogy a két ünnep között is napi két edzésünk volt, szemben más együttesekkel. Hogy mást ne mondjak, tudtommal vasárnapi ellenfelünknek sem voltak tréningjei az év végén, és szerintem ennek is van szerepe abban, hogy a mi javunkra dőlt el a PINKK elleni fontos mérkőzés.

Ami után nem győzte osztogatni az autogramokat a fiatal rajongóknak, a 23 éves kosaras.

– Nagyon jó, kellemes dolog ilyen kérésnek eleget tenni – jegyezte meg Bozóki Bettina, majd így folytatta: – Éppen most olvastam egy írást arról, hogy milyen múltja van a női kosárlabdának itt Miskolcon, hogy mennyire szeretik itt a szurkolók ezt a játékot, amiről persze tudtam amikor ideszerződtem, de teljesen más ezt testközelből megélni. Ez a szeretet, amit a drukkerektől kapunk, nem sok helyen van az országban, de talán pontosabb úgy mondanom, hogy ehhez hasonló sehol nincs. Tényleg nagyon jó érzés ilyen közegben élni, dolgozni, meccseket játszani.

Változó szerep

Főleg olyanokat, mint a vasárnapi, hiszen egy rangadót nyert meg a Diósgyőr, amihez kellett Bozóki Bettina jó játéka is.

– Összességében jól játszott a csapat – mondta az érintett, majd amikor saját teljesítményének értékelését szerettük volna hallani, Bozóki Bettina udvariasan így folytatta: – Úgy vélem, hogy a csapat tagjai egyre jobban megértik egymást, sokkal könnyebb úgy játszani, jobban teljesíteni, amikor tudod, hogy akinek adni akarod a labdát, merre fog elindulni. Az én szerepem változó, általában olyan ellenfelek jutnak nekem, akik ponterősek. Most sem volt ez másképp, a meccs első felében azon voltam, hogy Dorogobuzovát semlegesítsem, és azért ez valamennyire sikerült, hiszen csak négy pontra volt képes, így a második félidőben már támadásban is aktívabb lehettem.

A Zalaegerszeg elleni kupameccsről a 4-es poszton rendre jól teljesítő kosaras a következőket mondta:

– Mivel ez egy kupapárharc, így a továbbjutás aligha fog eldőlni ezen a mostani meccsen, a két csapat játékerejét figyelembe véve. Jó lenne nyerni, vagy legrosszabb esetben egy olyan meccset játszani, amelyen szoros eredmény születik. Ugyanis a visszavágó Miskolcon lesz, és itt eddig csak kevés csapat tudott nyerni, a két euroligás magyar együttesnek, a Győrnek és a Sopronnak is alaposan meg kellett izzadni a sikerért.

ÉM-BCS


Nyolcaddöntők

2013. 01. 06., 19.30: Ceglédi EKK (NB I/A) – PEAC-Pécs (NB I/A) 71-86

2013. 01. 16., 17.30: Zalaegerszegi TE NKK (NB I/A) – Work Force-DKSK Miskolc (NB I/A)

2013. 01. 16., 18.00: PEAC-Pécs – Ceglédi EKK

2013. 01. 16., 18.15: Magyar Testnevelési Egyetem-TFSE (NB I/B) – AKSC Szekszárd (NB I/A)

2013. 01. 16., 18.30: ELTE-BEAC Újbuda (NB I/B) – Bácsbasket-PINKK Pécsi 424 (NB I/A)

2013. 01. 16., 19.30: BSE II. (NB I/B) – MKB Euroleasing Vasas (NB I/A)

2013. 01. 23., 19.00: Kecskeméti KC (NB I/B) – BSE-FCSM (NB I/A)

2013. 01. 30., 18.15: Work Force-DKSK Miskolc – Zalaegerszegi TE NKK


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!