Sport

2013.01.21. 20:22

DKSK: kedden lesz időpont egyeztetés a folytatásról

A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasszal kapcsolatban csak a párosítások biztosak.

A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasszal kapcsolatban csak a párosítások biztosak.Vasárnap véget ért az alapszakasz a magyar női kosárlabda bajnokság élvonalában. Az már korábban eldőlt, hogy mely csapatok végeztek az első négyben, ami számukra egyben a hét végén kezdődő magyar-szlovák közös középszakaszban való részvételt is jelenti. Múlt vasárnapra csak annyi kérdés maradt, hogy a Diósgyőr és a Pécs közül melyik lesz a harmadik, illetve a negyedik. Ez utóbbi lett a DKSK, mert vasárnap kikapott a PEAC-Pécs vendégeként, ez pedig azt jelenti, hogy a piros-fehérek a középszakaszt az Euroligában (is) szereplő Good Angels Kosice ellen kezdik, ezen a hét végén, hazai környezetben. Hogy pontosan mikor?

– Kedden délelőtt Budapesten lesz a magyar-szlovák középszakasz időpont egyeztetése, biztosat csak ez után fogok tudni mondani – jelentette ki Szabó István, a Work Force-DKSK Miskolc technikai vezetője. – De mivel a városi sportcsarnok ezen a héten szombaton az Avas Kupa felkészülési torna miatt foglalt, így a vasárnap 17.30-as kezdés tűnik a legvalószínűbbnek. Annál is inkább, mert ellenfelünk, a kassai csapat csütörtökön késő este Olaszországban, Schióban játszik Euroliga mérkőzést, és onnan pénteken hazakeveredve aligha szeretnének szombaton Miskolcra jönni...

Márciusban, hétközben (?)

De nem csak ezt a találkozót érinti a Good Angels Kosice euroligás kötelezettsége, hiszen azon a hét végén, amikor a DKSK-nak a Női Közép-európai Liga Final Fourjában kellene pályára lépnie, vagyis február 23-án és 24-én, a magyar-szlovák középszakasz 5. fordulójában éppen Kassán kellene játszania a piros-fehér együttesnek, az ellen a kassai gárda ellen, akiknek február 22-én pénteken, minden bizonnyal az Euroliga nyolcaddöntőjének második meccsét kell letudniuk, nagy valószínűséggel valahol idegenben.

– Szerintem márciusban, hét közben, valamelyik szerdán, 6-án, vagy 13-án fogjuk tudni lejátszani ezt a meccset, de várjuk meg a keddet, hátha akkor már biztosat fogunk tudni – jegyezte meg Szabó István.

Nem egyértelmű

Szerettük volna megtudni, hogy a magyar-szlovák közös alapszakaszba magukkal viszik-e az azonos országbeli csapatok az egymás elleni eredményeiket, de erre nem kaptunk választ, ahogy arra sem, hogy a magyar-szlovák 8 fordulós csatározásban elért eredmények befolyásolják-e a középszakaszt követő magyar rájátszás erősorrendjét, vagyis, hogy egy jó középszakasszal a DKSK megelőzheti-e az alapszakaszt a harmadik helyen záró PEAC-Pécs együttesét, kedvezőbb helyzetet teremtve ezzel, vagyis többszöri pályaválasztói jogot szerezve egy esetleges bronz párharcra.

– Jó lenne, ha pontos válaszokkal szolgálhatnék, de sajnos a versenykiírás nem fogalmaz egyértelműen ez utóbbi kérdésben, a középszakasz kiírása pedig egyáltalán nem érinti azt a kérdést, hogy az azonos nemzetbeli csapatok magukkal viszik-e az alapszakaszban elért eredményeiket, egy közös tabellába, de abban reménykedem, hogy kedden ezekre a kérdésekre is választ kapunk – mondta Szabó István, a DKSK technikai vezetője.

A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasz párosítása

1. forduló, január 27/28.: Work Force-DKSK Miskolc – Good Angels Kosice, PEAC-Pécs – MBK Ruzomberok, SBK Samorin – Uniqua-Euroleasing Sopron, Piestanske Cajky – HAT-AGRO UNI Győr.

2. forduló, február 2/3.: MBK Ruzomberok – Work Force-DKSK Miskolc, Uniqua-Euroleasing Sopron – Piestanske Cajky, HAT-AGRO UNI Győr – SBK Samorin, Good Angels Kosice – PEAC-Pécs.

3. forduló, február 9/10.: SBK Samorin – Work Force-DKSK Miskolc, Uniqua-Euroleasing Sopron – MBK Ruzomberok, HAT-AGRO UNI Győr – Good Angels Kosice, Piestanske Cajky – PEAC-Pécs.

4. forduló, február 16./17.: Work Force DKSK-Miskolc – Piestanske Cajky, PEAC-Pécs – SBK Samorin, Good Angels Kosice – Uniqua-Euroleasing Sopron, MBK Ruzomberok – HAT-AGRO UNI Győr.

5. forduló, február 23/24.: Good Angels Kosice – Work Force-DKSK Miskolc, MBK Ruzomberok – PEAC-Pécs, Uniqua-Euroleasing Sopron – SBK Samorin, HAT-AGRO UNI Győr – Piestanske Cajky.

6. forduló, március 2/3.: Work Force-DKSK Miskolc – MBK Ruzomberok, Piestanske Cajky – Uniqua-Euroleasing Sopron, SBK Samorin – HAT-AGRO UNI Győr, PEAC-Pécs – Good Angels Kosice.

7. forduló, március 9/10.: Work Force-DKSK Miskolc – SBK Samorin, MBK Ruzomberok – Uniqua-Euroleasing Sopron, Good Angels Kosice – HAT-AGRO UNI Győr, PEAC-Pécs – Piestanske Cajky.

8. forduló, március 16/17.: Piestanske Cajky – Work Force-DKSK Miskolc, SBK Samorin – PEAC-Pécs, Uniqua-Euroleasing Sopron – Good Angels Kosice, HAT-AGRO UNI Győr – MBK Ruzomberok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!