Sport

2013.01.02. 10:27

Csirszki Martin: "Javul a lábam és a lelkiállapotom"

Kettős lábszártörést szenvedett a DVTK utolsó bajnoki mérkőzésén Csirszki Martin, aki 2012-ben egyre nagyobb szerepet vívott ki magának a Diósgyőr első csapatában és meghívót kapott az U18-as válogatottba is.

Kettős lábszártörést szenvedett a DVTK utolsó bajnoki mérkőzésén Csirszki Martin, aki 2012-ben egyre nagyobb szerepet vívott ki magának a Diósgyőr első csapatában és meghívót kapott az U18-as válogatottba is.

Csirszki Martinnal a DVTK hivatalos honlapja készített interjút:

- Sajnos nem udvariassági a kérdés: hogy vagy?

Csirszki Martin:  Köszönöm, egyre jobban, szerencsére gyorsan telnek a napok. Szinte naponta jár hozzám a gyógytornász, akitől “házi feladatot” is kapok, amikor nincs itt, akkor is végzem az általa előírt gyakorlatokat, valamint járok kezelésre a Reumax Fizioterápiás Centrumba. Ezen kívül magántanulóként a félévi vizsgák előtt állok, arra is készülni kell. Szerencsére fokozatosan javul a lábam és a lelkiállapotom. Bízom benne, hogy minél hamarabb felépülök, ugyanakkor azzal is tökéletesen tisztában vagyok, hogy türelmesnek kell lennem. Összességében - a körülményekhez képest - jól vagyok.

- Mikor kezdheted meg a rehabilitációt?

Csirszki Martin: Még nem állhatok rá a sérült lábamra, január 9-én kell visszamennem kontrollra dr. Forgács Alfrédhez (a DVTK csapatorvosa műtötte Csirszki Martint - a szerk.). Az eredmények alapján tudom majd meg, milyen ütemben kezdhetem meg a mozgást. Az biztos, fokozatosan terhelhetem a lábam, és már az is egy fontos mérföldkő lesz, amikor mankó nélkül sétálhatok. Ha minden jól megy, akkor erre január végén kerülhet sor, a futóedzések ideje pedig reményeim szerint márciusban jön el. Lesz munkám bőven a jobb lábam megerősítésével, mert a hosszú tétlenség miatt sok izom “lemegy” róla.

- A rossz után következzen a jó: mire emlékszel vissza legszívesebben a 2012-es esztendőből?

Csirszki Martin: A gólpasszaim ugranak be elsősorban (a bajnokságban idegenben az Újpest, a Ligakupában itthon az Újpest és a Magyar Kupában a Velence elleni mérkőzéseken, mindháromszor Tisza Tibor értékesítette az átadást - a szerk.), de az egész év szép emlék. Sokat fejlődtem, bemutatkoztam a DVTK első csapatában, egyre többet játszottam az OTP Bank Ligában is a Ligakupa és a Magyar Kupa mellett. Nagyon rányomta a bélyegét a sérülésem az évre, de ha nem történik, akkor biztosan azt mondanám, eddigi pályafutásom legsikeresebb évét zártam.

- 2013 első és legfontosabb feladata, hogy tökéletesen felépülj és visszatérj a pályára.

Csirszki Martin: Köszönöm szépen mindenkinek, aki egész évben támogatott! Nagyon jól esett és sokat jelent, hogy a klubvezetés mindent biztosít, ami segíti a mielőbbi visszatérésemet, de legalább ennyire fontos az a sok biztatás, amit a szurkolóktól, játékostársaktól, de még az ellenfelektől is kaptam. Boldog új évet kívánok mindenkinek, bízom benne, hamarosan találkozunk a Diósgyőri Stadionban!

Forrás: dvtk.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!