Sport

2013.01.04. 12:13

Ászait veszítette el a DVTK-Vénusz csapata

Elhagyta a miskolciak NB I-es női futsal bajnokcsapatát két válogatott játékos, Nagy Tünde és Csepregi Gabriella.

Elhagyta a miskolciak NB I-es női futsal bajnokcsapatát két válogatott játékos, Nagy Tünde és Csepregi Gabriella.A kapus és az Év játékosának megválasztott csapatkapitány egyaránt NB II-es Rába ETO csapatához került.

Nagy Tündét és Csepregi Gabriellát egyaránt amatőr státuszban foglalkoztattuk és mivel átigazolási időszak van, gyakorlatilag ingyen és bérmentve távozhattak tőlünk – sajnálkozott Sárréti Géza, a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont együttesének vezetőedzője. – Állást, lakást és nyilván pénzt is kaptak, ráadásul főiskolára járhatnak majd, mi ezeket nem tudtuk volna számukra biztosítani. Mivel igyekszem a „bőrükbe bújni”, megértem őket, de haragszom rájuk. Szerdán jelentették be, hogy elmennek, holott január 31-ig, az átigazolási szezon végéig még maradhattak volna. Vasárnap az elsőség szempontjából fontos találkozót játszunk Kiskunfélegyházán, ezért különösen fájó, hogy most és így hagytak itt minket. Eljárásukon nagyon meglepődtem és ugyanezt tették az általuk hátrahagyott csapat tagjai is. A történtek után mindenki azt kérdezi tőlem, hogy akkor most elbúcsúzhatunk-e bajnoki álmunktól, továbbá mi lesz velünk ezután? Jelentem, hogy a helyükre bedobok két fiatalt és biztos vagyok benne, hogy mindketten pótolni fogják nagynevű elődeiket. Az kétségtelen, hogy gyengültünk, de álmunkból-vágyunkból nem adunk fel semmit, majd a pályán kiderül, hogy nélkülük mire leszünk képesek.

A jobb megélhetésért

Csütörtökön este telefonon sikerült elérnünk Csepregi Gabriellát, aki készségesen osztotta meg gondolatait lapunkkal:

– Engem személy szerint a munka és az iskola szólított a Dunántúlra, de ugyanezek a szempontok vezérelték a társamat, Nagy Tündét is – kezdte a csapatkapitány. – Jómagam a Győri Sportközpontban kapok állást és a jobb megélhetésemet, valamint családom segítését, tartottam szem előtt – remélem, hogy ezért nem haragszik meg rám senki. Győrött a Nyugat-magyarországi Egyetemre adtam be felvételi jelentkezésemet, s mivel az emelt szintű érettségim nagyon jól sikerült, továbbá nyelvvizsgám is van, amely pluszpontokat jelent nekem, biztos vagyok benne, hogy fel fognak venni. Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy miért pont most, vagy ilyen viharos gyorsasággal mentem el? Az a cél vezérelt, hogy minél hamarabb elfoglaljam a munkahelyemet, amelyet már intéznek nekem. Új csapatomhoz én jelentkeztem, mivel folytatni akarom pályafutásomat és azonosulok bátor terveikkel, mely szerint az NB I-be akarnak feljutni, valamint meg akarják nyerni a Magyar Kupát. Hiszem és tudom, hogy céljaik megvalósulásához én is hozzájárulhatok majd. A DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont vezetőitől és játékosaitól már elköszöntem, csütörtökön este pedig szintén elbúcsúztam utánpótlás együttesünk tagjaitól, akiket én edzettem.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!