Sport

2012.12.05. 13:56

Újrakezdés Újvidéken!

<em>A felfokozott várakozás után jött a kijózanító pofon. A legutóbbi világbajnokságot és ebből következően a londoni olimpiát is kihagyó magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai Eb-n térhetett vissza a nemzetközi vérkeringésbe. </em><strong>Marosréti Ervin jegyzete.</strong>

A felfokozott várakozás után jött a kijózanító pofon. A legutóbbi világbajnokságot és ebből következően a londoni olimpiát is kihagyó magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai Eb-n térhetett vissza a nemzetközi vérkeringésbe. Marosréti Ervin jegyzete.Másfél év úgy telt el, hogy a selejtezőket leszámítva hiányoztak a komoly erőpróbák. Kedden este itt volt a következő, a csapat megmérettetett és gyengének találtatott. Pedig a nemzetközi sajtó mindenfelé szétkürtölte, hogy Horvátország meggyengült kerettel érkezik Újvidékre.

Ezzel szemben a Spens Aréna lelátóján helyet foglaló szurkolók egységes, akaratos és minden áron győzni akaró ellenfelet láthattak. A magyar válogatott viszont az első csoportmérkőzésén enyhén szólva is visszafogott teljesítményt nyújtott. Elmaradtak a jó kapusteljesítmények, említést sem érdemel a szélsőjáték, csak szenvedtek az átlövők, és ezúttal Görbicz Anita is rengeteg hibával irányította a többieket. És, még így is volt esély! 16-21-ről Tomori vezérletével feljött a csapat, de ez fel is emésztett minden energiát.

A hajrában jobban koncentráltak a horvátok, akik egy iszonyú mázlis góllal végül a győzelmet is megszerezték. Olyan volt ez az utolsó találat, mint az egész mérkőzés. Szerencsétlen. A magyar csapatból hiányzott átütőerő és az igazi vezér, akit vakon követhetnek a társak. A női lélek rejtelmei kiszámíthatatlanok.

Remélhetőleg a kijózanító pofon még időben jött, és felrázza lányokat a szerdai német, és a pénteki spanyol meccsre. Ezt a két találkozót ugyanis meg kell nyerni, ha tényleg az első hatba vágyik a csapat. Talán az adhat erőt, hogy ettől gyengébben már nem lehet muzsikálni. Az újvidéki újrakezdés nem sikerült, de szerencsére most még van javítási lehetőség.

Marosréti Ervin, Újvidék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!