Sport

2012.12.19. 21:04

Legendáit köszöntötte az MLSZ

Budapest - A Puskás stadionban és a Hotel Arénában szerdán tartották a Magyar Labdarúgó Szövetség évzáró ünnepségét.

Budapest - A Puskás stadionban és a Hotel Arénában szerdán tartották a Magyar Labdarúgó Szövetség évzáró ünnepségét.Már jóval a kezdés előtt legendás sportolók egész sora adta egymásnak a "kilincset" a Puskás stadion aulájában, ahol Buzánszky Jenőtől, az egykori aranycsapat hátvédjétől kezdve Mészöly Kálmánig szinte mindenki felvonult a valaha ünnepelt sztárok közül.

Tisztelik egymást

Viccelődésben, ugratásban természetesen nem volt hiány. Puskás Lajos, a Vasas csatára - aki a DVTK edzőjeként két évig Miskolcon is dolgozott - miután megölelte Szűcs Lajost, a Fradi, majd a Bp. Honvéd középpályását, így fordult hallgatóságához:

- Látjátok, itt van mellettem Lali... Volt vagy negyvenszer válogatott, ezekkel a szerény képességekkel...

Az egyik sarokban gyülekeztek az MLSZ egykori tisztségviselői: Benkő László, Szepesi György és Szilágyi György, akiket Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, az MLSZ elnökségének tagja vett kezelésbe, aztán megérkezett Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, s a bankár-sportvezető valamennyi jelenlévővel kezet fogott.

Koszorúztak

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője a legnépszerűbb sportág aranyfedezetének nevezte a válogatott klasszisokat, majd a Puskás stadion szoborparkjában Vizi E. Szilveszter tartott emelkedett hangulatú beszédet. A híres agykutató szavaival bizonyította be, hogy a vérében van a labdarúgás tudománya is:

- Ma és most tisztelgünk - mondta, majd így folytatta: - Csodálatos pillanatokat éltünk át ebben az arénában, felejthetetlen dicsőségeket szereztünk itt. A mögöttem lévő szobor háromszáz nevet tartalmaz. Háromszáz játékos, megannyi megismételhetetlen alakítás és akik itt vannak közöttünk, olyan alakításokkal rukkoltak ki egykor és napjainkban, hogy ha ezekre gondolunk, libabőrösök leszünk.

Potitív változások

A tisztelgést koszorúzás követte, majd a több száz jelenlévő átvonult a Hotel Arénába, a fehér asztal melletti baráti beszélgetésre. Pohárköszöntőt Csányi Sándor mondott:

- Pozitív változások történtek a magyar futballban az idén, de már a korábbi esztendőben is. Jól teljesített a válogatott, amelynek van esélye arra, hogy kijusson a brazíliai világbajnokságra. Az NB I-es bajnokság érdekesebb, változatosabb, mint korábban, több csapat is harcban áll a dobogós helyekért és a nemzetközi szereplés jogáért. Az utánpótlás-nevelés terén nagy lépéseket tettünk előre, sok fiatal tűnt fel, ők a jövő letéteményesei. A sportág szervezettebb, mint valaha, jó kezekben van az edzőképzés és az infrastruktúrális fejlődés is megállíthatatlan.

Az MLSZ elnöke szólt a jövő nyári átszervezésről is. Kijelentette, hogy az egycsoportos NB II-től a második vonal színvonalemelkedését várja, s azt, hogy a másodosztályban "szárnyait" bontogató tehetséges játékosok innen kapaszkodnak majd fel az élvonalba, számukra az ígéret földjére.

ÉM-KT


A vendégek között

Az MLSZ évzáróján a sportkormányzatot Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára képviselte.


Művészek is felléptek

A Puskás stadionban és a Hotel Arénában neves színművészek is felléptek. Nemcsák Károly szavalt, míg Koltai Róbert zenés-táncos-humoros magánszámával szórakoztatta a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!