Sport

2012.12.29. 17:31

Folyamatosan keresztben az évzárón

Alkalmi navigátorokkal is negyedik lett a Szilveszter Ralin a miskolci Kazár Miklós.

Alkalmi navigátorokkal is negyedik lett a Szilveszter Ralin a miskolci Kazár Miklós.A szezonzáró Szilveszter Ralit félkomolyan vette az idei magyar bajnok páros. A miskolci Kazár Miklós és navigátora Ferencz Ramón így is az abszolút értékelés ötödik helyén fejezte be a Hungaroringen megrendezett száguldást. A Maxiummun Racing Team kettőse ezt az alkalmat igyekezett kihasználni arra, hogy a partnerek, a segítők és a barátok közül néhányat megajándékozzanak egy maradandó élménnyel. Ferencz Ramón ezért csak egy kört ült az autóban, a viadal többi részét Kazár Miklós "segítség nélkül", alkalmi navigátorokkal vezette le.

Lazán, kézifékkel

- Csak a szórakoztatást tartottuk szem előtt ezen a hétvégén - vonta meg a mogyoródi mérleget a 2012-es esztendő abszolút bajnoka.

- Folyamatosan keresztben autóztam, húzgáltam a kéziféket, nagyon lazán fogtuk föl az egészet. Év közben rengeteget versenyeztünk feszülten és a teljesítő képességünk határán, ezúttal felszabadultan közlekedtünk a Hungaroringen. A mostani közel 190 páros jelzi, hogy a sportágban van tartalék, de a szakág új vezetésnek néhány dolgon változtatni kell, hogy ismét sokak számára vonzó legyen az ORB.

Vannak kérdőjelek

A jövővel kapcsolatos kérdésekre Kazár Miklós még nem tudott egyértelmű választ adni, az viszont biztos, hogy folytatja a pályafutását a pilótaként és navigátorként is csúcsra ért ralis.

- A végeleges versenynaptár és a jövőbeni szabályváltoztatások függvényében döntünk majd, hogy merre tovább - folytatta Kazár Miklós. - Az biztos, hogy Ferencz Ramónnal együtt képzeljük el a 2013-as esztendőt. Közösen lettünk bajnokok, így érthető, hogy nem kívánunk változtatni ezen a felálláson. Szerintem az autó is marad a következő idényre, ami reményeink szerint az előzőhöz hasonlóan ismét megbízható és eredményes lesz.

A Szilveszter Ralit ifj. Béres József nyerte meg, a hosszú idő után visszatérő Turi Tamás, és a külföldi pályákon vitézkedő ifj. Érdi Tibor előtt. A Maxiummun Racing Team másik párosa, az ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna egység az előkelő kilencedik helyen zárta a viadalt. A kilátogató több ezer néző két WRC-t, rengeteg Mitsubishit és Ladát, valamint néhány autókülönlegességet is láthatott.

Marosréti Ervin, ÉM


A Szilveszter Rali (nem hivatalos) végeredménye

1. ifj. Béres József, Répás Zoltán (Subaru Impreza) 38:17,4

2. Turi Tamás, Somogyi Pál (Subaru Impreza WRC) +30.0

3. ifj. Érdi Tibor, Kerék István (Skoda Octavia WRC) +57.8

4. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +:1:58.8

5. id. Béres József, Nagy Tamás (Audi Coupe Quattro) 2:16.2

6. Izsák József, Simon Nikolett (Mitsubishi Lancer EVO VII) +2:35.5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!