Sport

2012.12.05. 10:26

Elképzelés nélkül a nyitó meccsen

Egygólos vereséggel kezdte meg a szerbiai Európa-bajnokságot Karl-Erik Böhn együttese.

Egygólos vereséggel kezdte meg a szerbiai Európa-bajnokságot Karl-Erik Böhn együttese.Mindvégig szoros, fordulatos, de rengeteg technikai hibával tarkított mérkőzésen mutatkozott be az idei kontinenstornán a magyar női kézilabda-válogatott.

A horvátok elleni nyitó mérkőzésen a mieink játékából hiányzott az ötlet és az átütőerő, a stabilan és határozottan védekező ellenfél ezért teljes mértékben rászolgált a győzelemre. Az összecsapás elején Görbicz és Tomori szerezte a magyar gólok döntő többségét, valamint Rédei-Soós igyekezett felzárkózni hozzájuk. Ettől függetlenül az ellenfél tartani tudta a lépést a mieinkkel, mert a szellős hatos falon rendre megtalálták a rést, a ziccerek többségét pedig magabiztosan értékesítették.

Az első játékrész végén még nem volt gond, hiszen csak 15-14-re álltak jobban a horvátok, ezután viszont megállt a magyar csapat. Igaz, hogy a második játékrészt Görbicz és Rédei-Soós góljai nyitották, de innentől kezdve teljesen leblokkolt a csapat. Zsinórban hatot szórt az ellenfél, 16-21-nél érezhetően nagy volt a baj. Az időkérés azonban segített, valamelyest észhez tért a kábulattól a Böhn-gárda. Tomori, Szucsánszki és Szamoránszky is érezte, hogy ettől több kell a sikerhez.

Sikerült az egyenlítés, öt perccel a vége előtt pedig 25-24-nél már a magyar csapatnál volt az előny. A kiélezett végjátékban azonban büntetők maradtak ki, így 27-27-nél a horvátok támadhattak a győzelemért. Alig néhány másodperc volt már csak hátra, amikor Kiss Éva ziccert hárított, de a magyar kapusról a labda szépen lassan a hálóba csorgott. Ezzel a találattal úszott az egyik pont.

A meccs képe alapján az a gárda győzött, amelyik kevesebb hibával, több hittel és elszántsággal kézilabdázott. Sajnos ez a csapat, nem a magyar válogatott volt.


JEGYZŐKÖNYV

Női kézilabda Európa-bajnokság C csoport, 1. forduló

Magyarország - Horvátország

27-28 (14-15)

Újvidék, 2000 néző. V.: Opava J., Valek P. (csehek)

Magyarország: Herr - Kovacsicz (3), Szamoránsky (2), Szekeres (-), TOMORI (9), Görbicz (7), Vérten (1). Csere: Kiss É. (k), Rédei-Soós (3), Klivinyi (1), Szucsánszki (1). Szabó V. (-). Szövetségi-kapitány: Karl-Erik Böhn.

Horvátország: Zderic - Gace (4), Petkovics (1), Basics (2), Milanovics (3), ELEZ (4), ZEBICS (9). Csere: Jelcsics (k), Jezics (-), Lovrics (3), Peraica (2), Covics (-), Kozbjak (-), Dzono (-), Szövetségi-kapitány: Ratko Balenovics.


A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország - Németország 23-20


A szerdai nap programja, C csoport

  • Horvátország - Spanyolország, 18.00
  • Magyarország - Németország, 20.15
  • - Marosréti Ervin -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!