Sport

2012.12.19. 14:51

Alex Ferguson a Harvardon beszélt sikerei titkáról

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője sikerei kulcsáról beszélt az amerikai Harvard egyetemen.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője sikerei kulcsáról beszélt az amerikai Harvard egyetemen.Alex Ferguson életében először árult el titkokat arról, hogyan vált a brit futball történelem legsikeresebb edzőjévé. A Manchester United vezetőedzője betekintést nyújtott 26 éve tartó Old Trafford-i karrierjébe.  Ferguson, aki szilveszterkor lesz 71 éves, együttműködött a nagynevű bostoni Harvard Business School professzoraival. Az edző egy egyetemi kurzus témája volt a Harvard üzleti karán, ahol a hallgatók Ferguson vezetői stílusáról tanultak. A szemeszter végén Ferguson meglátogatta az iskolát és előadást tartott az egyetemistáknak. Később kiválónak és élvezetesnek értékelte az eseményt, amely során magáról is sokat tanult. 

- Az egész atmoszféra nagyon professzionális volt - nyilatkozta Ferguson a Harvard Gazette-nek. - Egyértelmű volt, hogy megcsinálták a házi feladatukat. Elolvasták a teljes esettanulmányt, és a saját véleményükkel és kutatásaikkal egészítették ki. Egyértelműen jó döntés volt az előadás. 

- Akkor tanultam a legtöbbet magamról az előadás során, amikor a félelem és a szeretet  közötti egyensúlyhoz való hozzáállásomról beszélgettünk. A karrierem során nagy volt a felhajtás a hajszárítók, dührohamok, és sok más körül. De a hallgatók elfogadták az érem másik oldalát is, amely inkább arról szól, hogyan építettem az emberekkel a kapcsolatomat és hogyan fejlődött a csapat az évek során.

- Nem mindig az a valóság, ami a médiában megjelenik. Úgy éreztem, hogy a hallgatók eléggé alaposan megvizsgálták a témát, felismerték az irányítás ezen aspektusának fontosságát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!