Sport

2012.11.26. 13:25

Újpest vs. DVTK - Együtt néztük: Három pontot is szerezhettek volna

Nézzük együtt, együtt néztük: ezúttal az abaújszántói id. Soltész Zoltán volt a vendégünk.

Nézzük együtt, együtt néztük: ezúttal az abaújszántói id. Soltész Zoltán volt a vendégünk.Az abaúji település egykori polgármestere, aki a szántói klubnál az utánpótlás vezetői tisztet tölti be, így kezdte az első félidő értékelését:

– Komoly meglepetést jelentett nekem az összeállítás! Nagyon örültem annak, hogy sokkal több támadó kapott helyet a DVTK csapatában, mint korábban, továbbá a védelem közepére olyan sportolókat állított Szentes Lázár szakmai igazgató, akik eddig a szélsőhátvéd posztján szerepeltek, s úgy láttam, hogy az első negyvenöt percben ez bevált. Lendületes játékkal indult a találkozó, kár, hogy elől és a középpályán a diósgyőriek többször is elveszítették a labdát. Annak ellenére, hogy jó képességű labdarúgókkal rendelkeznek a piros-fehérek, sajnos alig lőttek kapura. Felfedeztem bíztató jeleket is: ilyen volt az akaraterő, ez mindig fontos a labdarúgásban, továbbá a vendégek megpróbálták a gyors passzos játékot bemutatni, ez azonban nem mindig sikerült.

Id. Soltész Zoltán a második félidő elején jóslásra is vállalkozott:

– A mérkőzésen az újpestieknek van több veszíteni valójuk és ez a DVTK malmára hajthatja a vizet.

Rudolf lábában volt

Az abaújszántói utánpótlás vezető később elmondta: a 63. percben, az Újpest 1-0-ás vezetésénél megemlítette a feleségének, hogy kedvencei 2-1-re nyerni fognak a Megyeri úton.

– Sokkal jobban tetszett a szünet utáni produkció – folytatta id. Soltész Zoltán. – Nem történt annyi hiba, mint az első negyvenöt percben, már adódtak gólhelyzetek, ezek közül három a diósgyőriek előtt adódott. A meccs legnagyobb lehetősége Rudolf lábában volt, nagyon sajnáltam, hogy kimaradt, valószínűleg azért, mert a támadó még nincs százszázalékos erőállapotban. A hajrában Luque lecserelése indokolt volt, mert a spanyol légiós nem nyújtotta a szokott teljesítményét. A súlyos sérülésről annyit, hogy Csirszki nem tehetett róla, az újpesti fiú rosszul esett. A döntetlent igazságosnak tartom, bár a diósgyőriek megítélésem szerint közelebb álltak a győzelemhez.

ÉM-KT


Nézzük együtt, együtt nézzük: az Újpest FC – DVTK meccset az abaújszántói Soltész Zoltánnal követjük majd.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!