Sport

2012.11.05. 07:55

Rövidpályás úszó ob - Cseh és Verrasztó hét-hét arannyal zárt

Százhalombatta, 2012. november 4., vasárnap (MTI) - Hét-hét elsőséggel zárta a 10. rövidpályás országos bajnokságot Cseh László és Verrasztó Evelyn a százhalombattai Kiss László Sportuszodában. A zárónap legkiemelkedőbb teljesítménye ugyanakkor Rákos Patriké, aki az európai ranglista harmadik helyére úszott 1500 méter gyorson.

Százhalombatta, 2012. november 4., vasárnap (MTI) - Hét-hét elsőséggel zárta a 10. rövidpályás országos bajnokságot Cseh László és Verrasztó Evelyn a százhalombattai Kiss László Sportuszodában. A zárónap legkiemelkedőbb teljesítménye ugyanakkor Rákos Patriké, aki az európai ranglista harmadik helyére úszott 1500 méter gyorson.

Cseh László folytatta a szám- és éremhalmozást: a Kőbánya SC úszója újabb két egyéni számban győzött, 50 méter hát mellett 200 gyorson is, melyen kifejezetten szép csatát nyert meg klubtársával, Bernek Péterrel szemben. Ezen túlmenően elindult ezerötszázon is, ahol végül harmadik lett, míg a gyorsváltóban ezúttal maradt az ezüst a kőbányásoknak (Csehnek és Berneknek tíz perccel az ezerötszáz után kellett sprintelnie), mivel a Dunaferr kvartettje az egyes pályán tempózva aranyérmet harcolt ki.

A nap legjobb teljesítménye Rákos Patriké volt: a veszprémiek hosszútáv-specialistája 14:54.90-es idővel nyerte az 1500 méteres gyorsúszást, amivel az európai ranglista harmadik helyére úszott fel. Kiss László szövetségi kapitány jelezte, ezek után az Eb-csapatba javasolja majd a szerdai elnökségi ülésen.

A nőknél Verrasztó Evelyn remekelt, saját elmondása szerint pillangón és háton is kifejezetten jól úszott.

"Ebből még lehet is valami" - tette hozzá.

A szövetségi kapitány elégedetten összegzett a háromnapos viadal végén:

"Jó eredmények születtek, munkából, felkészülésből jöttek a versenyzők, ehhez képest kell értékelni az időket. Különösen tetszett Cseh Laci, aki végigúszta az étlapot, és mégis tudott kiemelkedőt nyújtani, de Bernek Péter kétszáz hátja és Rákos Patrik ezerötszáza is kiemelkedett. Verrasztó Evelyn is nagyszerűen helytállt, ha ideveszem még Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna pekingi eredményeit, valamint Gyurta Dániel kétszázát Zágrábban, akkor azt kell mondanom: minden a helyén van."

Az ob-n kiemelkedően szereplő - 16 aranyat, 10 ezüstöt és 7 bronzot begyűjtő - Kőbánya SC vezetőedzője, Turi György nem győzte dicsérni versenyzőit, különösen Cseh Lászlót:

"Laci a Világkupák során úgy döntött, nem csinálja végig a sorozatot, inkább edzeni akar. Beállt az alapozó fiatalok közé, és egészen elsőrangú munkát végzett és végez, a többiekkel egyetemben. Laci háton és pillangón is úgy teljesített, hogy az kifejezetten tetszett. Tegyük hozzá: ezek az eredmények ezúttal edzőtábor nélkül, kizárólag a saját uszodában készülve születtek, mégis jobbak, mint tavaly ilyenkor, és ez jó jel az év végi nagy versenyek előtt."

A harmadik nap bajnokai:

férfiak

50 m hát: Cseh László (Kőbánya SC) 24.98 mp

100 m pillangó: Pulai Bence (Kőbánya SC) 52.83 mp

200 m gyors: Cseh László (Kőbánya SC) 1:45.29 p

400 m vegyes: Gyurta Gergely (magyar válogatott) 4:12.79 p

1500 m gyors: Rákos Patrik (Balaton ÚK Veszprém) 14:54.90 p

4x50 m gyorsváltó: Dunaferr (Takács Krisztián, Sincki Ádám, Balog Gábor, Szabó Attila) 1:29.92 p

nők:

50 m pillangó: Verrasztó Evelyn (Jövő SC) 27.19 mp

100 m hát: Verrasztó Evelyn (Jövő SC) 1:00.58 p

200 m pillangó: Novoszáth Melinda (Szeged ÚE) 2:14.36 p

400 m gyors: Kádas Vivien (Kőbánya SC) 4:12.53 p

400 m vegyes: György Réka (Kőbánya SC) 4:43.88 p

4x50 m vegyesváltó: Jövő SC (Verrasztó Evelyn, Sztankovics Anna, Joó Sára, Zombai Annamária) 1:56.45 p

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!