Sport

2012.11.20. 18:28

Magyar Kupa: Tiszaújváros vs. Dunakanyar-Vác - A váciak az esélyesek, de...

Szerdán 13 órakor kezdik az FC Tiszaújváros – Dunakanyar-Vác labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő meccset.

Szerdán 13 órakor kezdik az FC Tiszaújváros – Dunakanyar-Vác labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő meccset.Az újvárosiak eddig remekül menetelnek a kupában, legutóbbi az élvonalbeli pécsieket búcsúztatták el.

– Helyzetünket most nehezíti, hogy oda-visszavágós rendszerben játszunk – mondta Koleszár György, a tiszaújvárosiak vezetőedzője. – Egy meccsen ugyanis egy kiscsapatnak, ha elkapja a fonalat, komoly esélye lehet a továbbjutás kiharcolására, két találkozó esetén azonban már más a helyzet. Ha pedig azt is figyelembe veszem, hogy nálunk van az első összecsapás, majd a jövő héten Vácott mérjük össze tudásunkat, akkor azt kell mondanom, hogy egyértelműen vendégünk a párharc esélyese. Mi persze mindent megteszünk a tisztességes helytállás érdekében: felkészültünk a váciakból, több információt is gyűjtöttünk róluk – azt is tudjuk például, hogy mindig a legjobb csapatukkal veszik fel a versenyt –, megpróbáljuk megszorítani őket, s hogy ez mire lesz elég, majd elválik a pályán. A továbbiak pedig a szerdán elért eredménytől függően alakulnak majd...

A DVTK-t várta

A szakember ezután elárulta, hogy a nyolcaddöntő keretében is nagyon szerettek volna élvonalbeli alakulattal csatázni, Fortunától személy szerint azt kérte, hogy a DVTK-t állítsa az útjukba, a sorsolás azonban másként rendelkezett.

– Mivel egy NB III-as gárda kupaszereplésének előbb, vagy utóbb vége szakad, a közönségre is gondolni kell – jegyezte meg Koleszár György. – Jöhetett volna a Diósgyőr, vagy még nevesebb és jobb csapat, de nem így lett. Ezen nem kesergünk, ugyanúgy hajtani fogunk, mint a PMFC-Matias ellen.

A hazai játékosok közül Polényi T. sérült, a többiek a mester rendelkezésére állnak.

Az FC Tiszaújváros tervezett csapata: Hamar – Horváth T., Daru, Toplenszki, Horváth Sz. – Zádori I., Lippai, Kerekes, Molnár – Kovács P., Dávid (Gaál).

A találkozóra több száz nézőt várnak, belépődíjat ugyanis nem szednek.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!