Sport

2012.11.16. 21:26

Először verték meg a Bikákat a Jegesmedvék

Miskolc - A jégkorong Mol Liga 21. fordulójában hazai környezetben rangadót vívott a Miskolci Jegesmedvék csapata.

Miskolc - A jégkorong Mol Liga 21. fordulójában hazai környezetben rangadót vívott a Miskolci Jegesmedvék csapata.A nagy érdeklődéssel várt összecsapás első harmadában nem zörrentek meg a hálók. Mindkét csapat játékosai előtt sok helyzet adódott, de ezeket nem sikerült kihasználni. A védelmek jól álltak a lábukon, a kapusok pedig mindent fogtak. A szép számú közönség élvezte a színvonalas és remek iramú csatát, melynek első húsz percéből csak a gólok hiányoztak.

Kivédekezték

A 25. percben Cowan hátulról lökésért 5 perces kiállítást kapott, majd végleges fegyelmit, így mehetett zuhanyozni, de csapata így háromszáz másodpercig emberhátrányban küzdött. A sárga-feketék becsülettel ölték az időt, játékosai önfeláldozóan védekeztek, s amikor az újvárosiak lövésre szánták el magukat, Budai K. rendre a helyén volt. Az Acélbikák mindent megtettek annak érdekében, hogy a hazai kapuba üssék a korongot, ez azonban semmilyen áron nem sikerült nekik. A Macik számára nagy lelki pluszt jelentett, hogy megúszták gól nélkül, új erőre is kaptak, még nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe, mint eddig. Aztán ilyen a jéghoki: ami nem ment be az egyik oldalon, bement a másikon. A 33. percben Kiss Á.-t bottal lökésért 2 perccel ,,jutalmazták”, a fórt pedig Czuba közelről váltotta be és szerezte meg csapata első találatát (1-0). A Jegesmedvék nem sokáig örülhettek előnyüknek, egy perccel később ugyanis Somogyi egalizált (1-1). Egymást követték a férfias párharcok, a sportolók – ebben a műfajban bevett módon - testi erejüket is bevetették a játékba. Dulakodásokat is láttunk, ezek azonban nem lépték át a sportszerűség határát. Már csak tizenhat másodperc volt hátra a második harmadból, amikor megint vezetést szereztek Nagy Gergőék. Ismét Czuba jeleskedett, s a segédkezést – akárcsak az első hazai gólnál – Hegyi és Saluga vállalta magára.

Emberelőnyből

A 43. perc elején Mestyán magas bottal való játékért 2+2 perces büntetést kapott, s ezt Nagy G. huszonkét másodperc alatt kihasználta, megszerezte csapata harmadik gólját (3-1), s ezzel úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó sorsa. Az újvárosiak azonnal sebességet váltottak, nagy rohamokat vezettek, de a Macik hátsó alakzata jól állta a ,,sarat”. Az 51. percben a vendégek időt kértek, de már nem tudtak újítani. Az 57. percben Saluga vitte be az Acélbikákat megrendítő ütést, s a 4-1 már több volt, mint boldogság a Macik számára. A pompás napot kifogó Kehler-legénység az idei pontvadászat során először győzte le a kiváló erőkből álló Dab.Doclert, a látottak alapján teljesen megérdemelten.

Vasárnap ismét hazai környezetben játszanak majd a Macik: 18 órától Érsekújvár gárdájával mérik össze tudásukat.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler

4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Miskolc, 1200 néző. V.: Halassy, Németh M., Kormos, Székely.

Miskolci Jegesmedvék: BUDAI K. – Láda B., HEGYI (2), Tóth A., Fodor (1), NAGY G. 1 (1) – Cowan, Atkinson (1), SALUGA 1 (2), Dubek, Rafaj – Gőz, Szirányi (1), Nagy K., Szilágyi, Smith – Orosz, Ritó, Wéber, CZUBA 2, Miskolczi – Gyenes (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

Dab.Docler: Sevela – Kiss D., Strenk, Pavuk, Szappanos (1), Kiss Á. – Hüffner, Chvatal, Virág, Azari, Somogyi 1 – Nagy R., Tőkési, Peterdi, Gröschl (1), Papp V. – Mestyán, F. Lundh, Sabados, Papp Cs. – Kiss T. (kapus). Vezetőedző: Stephan Lundh.

Kiállítások: 9 perc + végleges fegyelmi (Cowan), ill. 12 perc.

Tim Kehler: - Egészen kiváló mérkőzés volt! A három új játékosunk plusz energiát adott nekünk, Budai K. pedig a szezon legjobb védését mutatta be. Emberelőnyös és -hátrányos helyzetekben is nagyszerűen teljesítettünk ezen az estén.

Stephan Lundh: - A Miskolc ezúttal jobb volt. Mi elrontottunk egy 5 perces emberelőnyt, ekkor ugyanis nem tudtunk a kapuba találni, s ez döntőnek bizonyult. Utána pedig a hazaiak jól használták ki emberelőnyös lehetőségeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!