Sport

2012.11.22. 09:19

DVTK: Ki, mi jöhet Sisa után?

Mint arról már beszámoltunk a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának a vezetőedzője, Sisa Tibor a Bp. Honvéd elleni szerda esti Magyar Kupa nyolcaddöntő első meccsén elszenvedett 4-0-ás vereség után felajánlotta lemondását.

Mint arról már beszámoltunk a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának a vezetőedzője, Sisa Tibor a Bp. Honvéd elleni szerda esti Magyar Kupa nyolcaddöntő első meccsén elszenvedett 4-0-ás vereség után felajánlotta lemondását.

Mivel erről legjobb esetben is csak ma (csütörtökön) délelőtt tud szót ejteni a munkaszerződését korábban aláíró Dudás Hunorral, a DFC Kft ügyvezetőjével, így egyelőre nem tisztázott, hogy ki irányítja a csapatot, pl. a ma délelőtt 10 órakor kezdődő edzésen és a szezonból hátralévő 4 találkozón (2 bajnoki, 1 Magyar Kupa, 1 Ligakupa mérkőzésen).

Két eset lehetséges azon túl, hogy a ma délelőtti edzést vélhetően Dzurják József pályaedző dirigálja, nevezetesen, hogy a soron következő vasárnapi, Újpest elleni idegenbeli bajnokin vagy a pályaedző lesz az első számú szakember a kispadon, amennyiben erre felkérik és ezt elvállalja, vagy ismét Szentes Lázár szakmai igazgatót húzzák elő a "kalapból" (ahogy azt tették az ezt megelőző edzőváltáskor, Benczés Miklós távozásakor).

Szentes Lázár munkakezdését a nagy csapatnál némileg akadályozza, hogy pár nappal ezelőtt Németországba utazott a DVTK utánpótlás igazgatójával, Zoltan Kovac-csal (és még néhány diósgyőri edzővel), hogy az ottani klubok utánpótlás akadémiáinak felépítését tanulmányozzák. Úgy tudjuk, hogy szerda este Szentes Lázár is értesült Sisa Tibor bejelentéséről és várhatóan megszakítja ezt a programját.

Arról, hogy ki lehet a nem beugró, hanem "véglegesnek" tekinthető utódja Sisa Tibornak már korábban megkezdődtek a találgatások. Mivel még Benczés Miklós menesztése idején, tehát tavasszal úgy nyilatkozott mind Dudás Hunor, mind Szentes Lázár, hogy külföldi edzőt szeretnének a DVTK kispadjára, így arra van a legnagyobb esély, hogy határon túlról érkezik szakember.

A diósgyőri klubházból származó hírek szerint németalföldi edzők közül kerülhet ki a befutó. A magyar válogatott volt szövetségi kapitányát, Erwin Koemant rebesgetik, mint olyat, aki a DVTK élére kerülhet.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!