Sport

2012.11.20. 12:28

Bajnokok Ligája - Juhászék tovább ronthatják a Milan szezonját

Budapest, 2012. november 20., kedd (MTI) - Amennyiben Juhász Roland csapata, az Anderlecht szerdán hazai környezetben legyőzi az AC Milant, akkor hatalmas lépést tesz a felé, hogy fennállása során először ott legyen a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses küzdelmeiben.

Budapest, 2012. november 20., kedd (MTI) - Amennyiben Juhász Roland csapata, az Anderlecht szerdán hazai környezetben legyőzi az AC Milant, akkor hatalmas lépést tesz a felé, hogy fennállása során először ott legyen a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses küzdelmeiben.A belga együttes a legutóbbi fordulóban 1-0-ra nyert az orosz Zenit ellen, ez volt a klub történetében az első hazai BL-siker. Ugyanakkor a brüsszeliek még soha sem győzték le a lombardiai alakulatot, eddigi öt BL-összecsapásukon háromszor értek el döntetlent és kétszer kikaptak, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze egy gólt szereztek, ez éppen Juhász nevéhez fűződik a 2006/07-es idény milánói, 4-1-es olasz sikerrel végződött mérkőzésén.

A Milan csak vergődik az olasz bajnokságban, eddigi 13 mérkőzéséből hatot elveszített, hasonlóan gyenge rajtot legutóbb az 1941/42-es szezonban produkált a gárda.

A csoport másik mérkőzésén a már biztos nyolcaddöntős Málaga a Zenitet fogadja.

A D jelű, úgynevezett "halálcsoportban" még bármi megtörténhet, ugyanis a harmadik helyen álló Ajax Amsterdam a kvartett élén álló Borussia Dortmundot fogadja. A német bajnoki címvédőnek egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, míg az Ajaxnak az egy pont kevés lenne - még akkor is, ha a csoport másik mérkőzésén a Real Madrid kikapna a Manchester City vendégeként -, ugyanis a zárófordulóban a Real otthonába látogat.

Az A jelű kvartettben az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Dinamo Kijev, ugyanis ha nem győzi le a Paris Saint-Germain együttesét, akkor a franciák jutnak a legjobb 16 közé. Itt a már továbbjutott Porto a még pont nélküli Dinamo Zagrebet látja vendégül.

A B csoportban listavezető Schalke és a második Arsenal egyaránt hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást. A londoniak a Montpellier, a gelsenkircheniek pedig Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz ellen lépnek pályára.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!