Sport

2012.11.22. 18:45

Az idő és a távolság ad választ

Miskolc - A nyáron érkezett Sisa Tibor hivatalosan péntektől nem vezetőedzője a DVTK-nak.

Miskolc - A nyáron érkezett Sisa Tibor hivatalosan péntektől nem vezetőedzője a DVTK-nak.A szerda esti, Honvéd elleni, 4-0-s vereséggel záruló kupatalálkozó után Sisa Tibor, a diósgyőri labdarúgócsapat vezetőedzője bejelentette lemondását. A szakvezető csütörtökön egyeztetett az ügyben Dudás Hunor ügyvezetővel és a felek úgy álltak fel az asztaltól, hogy nem folytatódik tovább a közös munka – hivatalosan péntektől, ugyanis ekkor végzik el a szükséges adminisztratív dolgokat. Sisa Tibor június 14-én szerződött az Andrássy útra, mégpedig két szezonra, 2014. június 30-ig, ám mert ő volt az, aki a kontraktus felbontását kezdeményezte, a DVTK-nak nem kell fizetnie a trénernek a jelzett időig.

– Sok minden ellenére nyáron érzelmi döntést hoztam, mert elvakultan csak a DVTK címert láttam magam előtt – kezdte portálunknak adott nyilatkozatát Sisa Tibor. – Egy biztos: ha valakit nagyon bánt, ha valaki nagyon sajnálja, hogy most ez van, az én, Sisa Tibor vagyok. Igazából ettől többet nem szeretnék mondani, mert látni akarom, hogy mi történik ezután és így talán választ kaphatok a miértekre. Mert amikor valaki valamiben benne van, nem mindig látja tisztán, mi folyik körülötte. De az idő és a távolság szinte mindig, mindenre választ ad, pár hét múlva többet fogok tudni, ki fog tisztulni a kép.

Jót akart alkotni

Az immár volt vezetőedző ismét aláhúzta: nem ragaszkodott a kispadhoz, ezért is döntött úgy, ahogy döntött szerda este.

– Olyan ember vagyok, hogy ha kimondok valamit, akkor azt igyekszem mindig betartani, eszembe sem jutott, hogy visszavonjam a lemondásom az ügyvezetővel való egyeztetés során – folytatta a szakember. – A korábbi beszélgetésekkor abban maradtunk, hogy bizonyos dolgokon változtatni kívánok, amikre majd télen visszatérünk, de erre így már nem kerül sor. Szerettem volna jót alkotni Diósgyőrben, hiszem, hogy sikerülhetett volna... Folytatás? Most hazamegyek a szeretteimhez...

Sisa Tibor 2008 őszén és most összesen 20 bajnoki összecsapáson vezette a piros-fehér együttest: 8 alkalommal nyert, 6-szor döntetlenre végzett csapatával, míg szintén 6-szor vereséget szenvedett. A DVTK jelenleg a 9. helyen áll a bajnoki táblázaton, 20 ponttal.

ÉM-MI


Örömmel jött

Nem csak Sisa Tibor távozik a DVTK-tól, hanem pályaedzője, Dzurják József is. Csöpi ezt megelőzően három alkalommal állt már a Diósgyőr alkalmazásában: 1984 és 1986 között, illetve 1995 tavaszán játékosa volt a piros-fehéreknek, míg 1999 áprilisától 2000 januárjáig Temesvári Miklós vezetőedzőt segítette a PNB-s DFC-nél.  

– A nyáron örömmel jöttem Miskolcra, nem volt kérdés, hogy elvállalom Tibor mellett a munkát, amikor hívott – mondta Dzurják József. – Bíztam benne, hogy tudunk alkotni valamit, sajnálom, hogy így ért véget ez a történet.


Miskolc - Elfogadták Sisa Tibor lemondását, az évad végéig Szentes Lázár irányítja a DVTK-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!