Sport

2012.10.19. 19:24

Vegyész RC - Kijöttek a gödörből és nyerni akarnak

Kazincbarcika - Vendégként szerepel vasárnap délután a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.

Kazincbarcika - Vendégként szerepel vasárnap délután a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.A sárga-kékek vasárnap 14 órától az 5. forduló keretében Dunaferr vendégeként küzdenek a pontokért.

Meggyengültek

– A dolgok mai állása szerint mindenképpen egyfajta erőfelmérő lesz a találkozó – mondta Dudás András, a sárga-kékek vezetőedzője. – A vendéglátók ugyan meggyengültek, három játékos is távozott tőlük, de a hazai junior „krém” náluk szerepel. A tehetséges gyerekek nagyon rövid idő alatt sokat fejlődtek, főleg úgy, hogy megkapták rá a lehetőséget, vagyis nem a padon ültek, hanem játszottak. Ezért nagyon veszélyesek, nem lehet kiszámítani, hogy egy adott meccsen milyen teljesítménnyel rukkolnak ki. Rajtuk kívül a Dunaferr természetesen rendelkezik a régi menőkkel, például ebbe a kategóriába tartozik Lukács és Hatvani is.

A tréner ezután saját együtteséről beszélt. Elöljáróban elmondta, hogy az elmúlt négy fordulóban nem az elvárt teljesítménnyel rukkoltak ki.

– Ennek ismert és kevésbé nyilvános háttere van, mivel az egészségügyi állapottal kapcsolatos híreket nem mindig tárjuk a nagyközönség elé. Jelenleg is van két olyan játékosunk – Orosz térdműtétre vár, a napokban operálják, Lehóczky L. pedig vállproblémákkal küzd – aki nem tud részt venni a munkában. A többiek most már kezdik felvenni az edzések ritmusát, így biztos vagyok abban, hogy kijövünk a gödörből, amelyikbe kerültünk.

A Vegyész RC szűk kerettel rendelkezik és ebben az esetben egy-két gyengébb egyéni produkció nagyon nehéz helyzetbe sodorhatja a gárdát.

A jobbik arcát

– Reméljük, hogy a dunaújvá- rosi meccsen a jobbik arcát mutatja majd a társaság és megnyeri az összecsapást – jegyezte meg a szakember. – Mert az a célunk, hogy győztesen térjünk haza, hiszen hétfőn már újabb találkozó vár ránk: ekkor 17 óra 30 perctől itthon fogadjuk a MAFC BME Mapei csapatát.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!