Sport

2012.10.22. 19:27

Órási csata, remek meccs, 1 pont az MVSC-nek

A női röplabda NB I 7. fordulójában hétfőn este a miskolci együttes a békéscsabai csapatot fogadta.

A női röplabda NB I 7. fordulójában hétfőn este a miskolci együttes a békéscsabai csapatot fogadta.Az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budapest Bank-Békéscsabai RSE bajnokira készülő hazai gárdában a bemelegítésnél ott volt Kovács Edina, aki a két nappal ezelőtti, BSE elleni idegenbeli – vereséggel végződő – összecsapást deréksérülése miatt kénytelen volt kihagyni. És nem csak ott volt, hanem kezdett is, ráadásul a meccs első pontja az ő remek leütéséből jött össze. Ez pedig akkora löketet adott csapatának, hogy a hazaiak zsinórban megszerzett hat pontig meg sem álltak (6-0). Minden bejött a Vasútnak, és szinte semmi a Csabának, nem is volt meglepő a vendégek időkérése. A pauza után csináltak két pontot a látogatók, de az első technikai időnél újra hat volt közte. És a folytatásban sem nagyon változott a különbség, egészen 14-8-ig. Ezt követően az addig jól teljesítő MVSC egymás után több hibát is vétett, és hiába kért 14-10-nél időt Toma edző, nem csak, hogy egyenlített a Békéscsaba, hanem a vezetést is átvette (14-15). Igaz, rövid időre, mert Rédeiék hamar fordítottak (16-15), és koncentráltabb játékuknak köszönhetően picit megléptek. 19-16-nál Kormos Mihály időkérése miatt állt a játék, de ezt követően a Vasút jött vissza jobban a pályára (22-17), és azt a keveset, ami még hiányzott, hozzá tudták tenni a szettnyeréshez.

A második játékrész elején a háló a vendégekkel volt, persze nem csak ezért léptek meg, ütésfogadásban halovány volt a miskolci együttes (1-6). Az első technikai időnél 5 pont volt a Csaba fórja, a másodiknál pedig már 8. Nem nagyon volt esélye ebben a játszmában a hazai együttesnek, így Toma edző bátran nyúlt a cserékhez, hátha. A 8-16 után még csinált három pontot zsinórban a zöld-fehér együttes, de ezután már csak a keserűség jutott, és csupán egyetlen pont még ebben a szettben. A vasút nyitásfogadása, sáncmunkája, támadóereje is messze elmaradt a Szombathelyi és Pallag vezette békéscsabaiakkal szemben, akik szépen gyűjtögették a pontjaikat, és könnyedén hozták a második játékrészt.

Egy vendég, egy hazai

A harmadikban viszont egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, rendre egál volt az állás (4-4, 8-8, 11-11). Rövid labdameneteket láthatott ekkoriban a közönség, mert mindkét együttes gyorsan az ellenfél térfelére passzírozta, általában erőből a támadásait. Aztán 11-13-ra a vendégek vezettek, majd jött a hazai egyenlítés (14-14), de a technikai időnél újra a békésiek álltak jobban (14-16). Aztán valamilyen csoda (vagy inkább pontelszámolás miatt), mégsem csökkent a különbség a csapatok között annak ellenére, hogy technikait követő, pályára visszatérés után a Vasút vitte be az első találatot. A folytatásban három pontot szerzett a vendég gárda (14-19), és elúszni látszott ez a szett, de a Vasút összekapta magát és visszajöttek a meccsbe (19-19), sőt Szajkó jó sáncával még a vezetést is átvették. A játszma hajrá azonban a Csabáé volt, a szélső ütőkkel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak.

A negyedik menet elején is hasonlóan szoros volt a küzdelem, mint ez előző játékrészben, az első technikai időnél a Vasút vezetett (8-7), aztán 10-10 után is ők léptek meg pár ponttal, és ha nem lett volna több helyezkedési hibájuk, akkor még jobban álltak volna (16-14). 18-nál érte utol az Albrechtet a vendég gárda, jött is a hazai időkérés, ami után három miskolci pont és vendég pauza következett (21-18). Aztán két Kovács E. bomba repesztette a parkettet, és innen már a zöld-fehéreké volt a szett.

A mindent eldöntő

A mindent eldöntő ötödik játszma első pontja egy nagyon hosszú labdamenet végén a Csabáé lett, majd újabb két pontot szereztek a vendégek. Erre zsinórban három ponttal válaszoltak a hazaiak, majd ugyanígy tettek a látogatók. 3-6-nál hazai időkérés következett, aztán pedig újabb három Vasút pont (6-6), és Kormos-féle pauza. Ekkor leállt az addigi trojka korszak, a technikai időnél pedig a vendégek vezettek (7-8). 8-10-nél Toma edző kért időt, de következő két pont Pallagéké lett (8-12). Eldőlni látszott a meccs, ez a hátrány már sok volt, így az élvezetes csatában, a szoros meccsen, jó teljesítménnyel nem nyert, csak 1 pontot szerezett az MVSC.


Röplabda: női NB I jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Budapest Bank-Békéscsabai RSE 2:3 (20, -12, -22, 20, -12)

Miskolc, 150 néző. V.: Adler, Bátkai.

 Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kovács E., Rédei, Szajkó, Sitkey, Szabó B., Csarkó. Csere: Nagy Zs. (liberó), Radomszki, Kiss V., Majzik. Edző: Toma Sándor.

Budapest Bank-Békéscsabai RSE: Leidgeb, Czina, Gerendeli, Szombathelyi, Soós, Pallag. Csere: Molcsányi (liberó), Kerepeczki, Horváth, Jenei. Edző: Kormos Mihály.

Toma Sándor: – Bárcsak az előző meccseken is így játszottunk volna. Az idény legjobb játékát nyújtottuk, és ha a hibáinkat kijavítjuk, akkor még jobb teljesítményre leszünk képesek.

Kormos Mihály: – Két pontot szereztünk az oroszlánbarlangban, amire büszkék lehetünk. Gratulálok mindkét csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!