Sport

2012.10.07. 13:25

Nincs már gurító Bükkzsércen

Tizenötezer köbméter földet mozgattak meg azért, hogy a bükkaljai település pályája ne billenjen fel.

Tizenötezer köbméter földet mozgattak meg azért, hogy a bükkaljai település pályája ne billenjen fel.Létesítményavató Bükkzsércen – a helyiek meghívása szívből jött, így huszonhat év „szünet” után vettem ismét az irányt a meseszép környezetben fekvő község felé.

– A korábbi helyzet már tarthatatlan volt, hiszen a pálya csúnyán lejtett, ezért – vasutas hasonlattal élve – szinte mindenki csak gurítónak hívta – fogadott Kovács József, a megyei II. osztály Közép csoportjában szereplő zsérciek edzője, majd a komplexumot ölelő dombokra mutatott: – Nézzen csak oda, olyan, mint egy bánya. A hegyoldalból tizenötezer köbméter földet termeltek ki annak érdekében, hogy feltöltsék a pályát, amely így már teljesen vízszintes.

Pályázati pénzből

A Bükkzsérci Labdarúgó Egyesület elnöke egyben a település polgármestere, Vasas Csaba így kettős minőségében vállalta az „idegenvezetést”.

– A Belügyminisztérium írta ki a pályázatot, amelyen 18 millió forintot nyertünk – sorolta az ezernegyven lelkes település első embere. – Nekünk 4.5 milliós önrészt kellett előteremtenünk. A munkálatokhoz közbeszerzési eljárás után tavaly augusztus végén láttak hozzá. A dunavarsányi kivitelező munkásai nagy mennyiségű földet mozgattak meg, majd elvégezték a pálya alácsövezését, a humuszra gyepet varázsoltak és locsolóberendezést is kaptunk. Mi sem tétlenkedtünk: a „stadiont” övező korláthoz megvettük az anyagot, felállítását és festését pedig társadalmi munkában végeztük el. Ha szabad ezt mondanom, nagy dolgok történtek most falunkban! Itt nagyon népszerű a labdarúgás, jól is állunk, a fiúk tisztességesen hajtanak, igencsak megérdemelték már, hogy remek pályán szerepeljenek.

Partjelző is volt

Az avatóünnepséget a kegyeibe fogadta az időjárás. Hétágról sütött a nap, amikor Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, „mellesleg” a labdarúgó NB II Keleti csoportját vezető Mezőkövesd-Zsóry SE társadalmi elnöke a mikrofonhoz lépett.

– Amikor évtizedekkel ezelőtt ezen a pályán partjelzősködtem, bizony nem gondolhattam arra, hogy valamikor majd én fogom mondani az avatóbeszédet – hangsúlyozta Tállai András. – Egy képviselő számára az a legnagyobb boldogság, ha segíthet! A látvány pedig önmagáért beszél és az is, hogy a faluból és a környékről több százan jöttek el az átadási ceremóniára. A pályát szintbe hozták, így azoknak a futballistáknak, akik éppen a lejtős oldalra kerülnek, játék közben már nem kell a hegymászó felszerelés után sóvárogniuk.

A megyei II. osztályú meccsen a házigazda bükkzsérciek 8-0-ra verték a szomszédos Cserépfalu együttesét. Az újonc vendégek fájdalmát enyhítette, hogy a megyei III. osztályban szerzett bajnoki címük jutalmául az országgyűlési képviselőtől most vették át vadonatúj felszereléseiket, amelyekben bizonyára győzelmeket is aratnak majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!