Sport

2012.10.04. 12:14

Ne legyen több sérülés

Hat miskolci judoka vesz részt a szombati, kecskeméti felnőtt cselgáncs országos bajnokságon.

Hat miskolci judoka vesz részt a szombati, kecskeméti felnőtt cselgáncs országos bajnokságon.Nem lesz ott a Messzi István sportcsarnokban a Miskolci VSC két versenyzője, Köteles Vivien (57 kg) és Gáspár Eszter (63 kg), mindketten sérülés miatt kényszerülnek kihagyni a viadalt. Utóbbi judokának különösen rossz lehet a közérzete, hiszen korábban, 2006-ban és 2010-ben is ő nyerte az aranyérmet a súlycsoportjában.

– Ha most egészséges lennék, akkor maximális fordulatszámon pörögnék, és a fogyasztás közepén járnék, ilyentájt, szerdán, ugyanis még körülbelül egy-másfél kiló plusz súlyfelesleggel szoktam állni – nyilatkozta lapunknak Gáspár Eszter, aki idén januárban, az ausztriai edzőtáborozás során szenvedett vállszalag-szakadást. Ezt követően azonban még edzett, kétszer injekciós kezelést kapott, így rajthoz tudott állni a cseljabinszki Európa-bajnokságon. Ami viszont korán befejeződött a számára.

– Mindenképpen meg akartam csinálni a kontinensbajnokságot, hiszen ha érmet szereztem volna, akkor meg lett volna az esélyem arra, hogy zöld kártyával ott legyek a londoni olimpián – vázolta az MVSC judósa. – Nem sikerült, így maradt a televízió, de a 63 kilósok küzdelmének mindössze a végét láttam.

A budapesti Eb a cél

Gáspár Eszter az Eb után, május 2-án műtéten esett át, amelyet dr. Béres György végzett el.

– A doktor úrnak nem csupán a szalaggal volt dolga a bal vállamban, talált más problémát is, például egy régi gyulladást – avatott be a részletekbe a vasutas klub 23 esztendős sportolója. – Azóta öt hónap eltelt, s ezalatt addig jutottam, hogy tudok gumikötelezni, és kisebb súlyokkal erősítek. Kissé már monoton a futás és a súlyzózás, remélem, a hónap végtől akár rendesen tréningezhetek, mert nagyon hiányzik a normál edzésprogram, a teljes értékű cselgáncs. Hál Istennek ebben az esztendőben már nincs fontos verseny, a kényszerpihenő alatt feltöltődtem, bízom benne, hogy a 2013 tavaszán megrendezendő budapesti Eb-n ott leszek, legalábbis ez a célom.

Azt viszont örömmel újságolta Gáspár Eszter, hogy október 1-jével tréner lett a Miskolc Városi Sportiskolánál, ennek keretén belül a Szirmai Református Általános Iskola diákjainak – akik így már MVSC-MVSI-sek – tart foglalkozást, heti két alkalommal.

– Középfokú edzői képesítéssel rendelkezem, de jövőre szeretnék jelentkezni a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára – folytatta az egy évvel ezelőtti U23-as Eb-bronzérmes. – Szívesen foglalkozom gyerekekkel, meglepően sokan vannak, rengeteg pozitív energiát kapok tőlük. A mostaniak között van egy hiperaktív kislány, aki folyamatos figyelmet követel, de nagyon ügyes...

A ,,Rió, 2016?" kezdetű kérdésre Gáspár Eszter rövid választ adott:

– Fiatal vagyok, belefér, csak több sérülés most már ne jöjjön...

ÉM-MI

 Az ob miskolci indulói

Férfiak

60 kg: Bartha Ákos (Miskolci VSC), Maksa Balázs (Hell Miskolci Judo Club).

81 kg: Pusztai Patrik (Miskolci VSC).

90 kg: Marján Bence (Miskolci VSC).

Nők

48 kg: Bordás Szilvia (Hell Miskolci Judo Club).

63 kg: Gercsák Szabina (Hell Miskolci Judo Club).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!