Sport

2012.10.19. 22:57

Miskolci Jegesmedvék: Súlyos vereség a Vaasa ellen

Lejátszotta első mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata a Finnországban zajló Kontinentális Kupában. A Macik mindent megtettek, de a sokkal magasabb szinten álló finn csapat magabiztos győzelmet aratott.

Lejátszotta első mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata a Finnországban zajló Kontinentális Kupában. A Macik mindent megtettek, de a sokkal magasabb szinten álló finn csapat magabiztos győzelmet aratott.A Kontinentális Kupa C csoportjának első mérkőzését pénteken délután a lett Liepajas Metalurgs és a kazah Beibarys Atirau játszotta. A fordulatos mérkőzésen a kazah csapat nyert, miután az utolsó harmadban három gólt lőve 5-3-ra fordította a maga javára az eredményt.

Következett az a mérkőzés, amire mi igazán vártunk. Mint kiderült, a finn csapat vezetőedzője nem akarta a véletlenre bízni a szereplésük sikerét, ezért inkognitóban Miskolcon járt, és megnézte a Macik egyik hazai meccsét (azt, hogy melyiket, nem sikerült kideríteni). A Jegesmedvék nem maradtak támogatás nélkül, hiszen a Miskolcról érkezett hat drukker mellett a Vaasaban élő magyarok közül közel hatvanan jöttek és végig hangosan bíztatták őket.

Bátran kezdték a Macik a meccset, húsz másodperc elteltével Czuba már le is adta az első lövést. Budainak az első komolyabb védést a 4. percben kellett bemutatnia, de innentől a finnek teljesen átvették a mérkőzés irányítását. A 7. percban ismét a miskolci kapus védett nagyot. Két perccel később Saluga egyedül maradt szemben a kapussal, de lövését védteLaitinen, alig fél perc elteltével Dubek passzáról alig marad le Fodor a kapu előtt. A 12. perc megszerezte a vezetést a Vaasa, Pekkala húzta meg a szélen, egy védővel a nyakán a kapu elé fordult és a hálóba lőtt (1-0). A középkezdés után előbb Saluga hagyott ki egy helyzetet közelről, majd szinte az ellentámadásból újból gólt lőtt a Vaasa. Laaksonen szúrt bele egy erős passzba, és a korong a miskolci kapuba vágódott (2-0). A 14. perc ismét a Vaasa – és a finn másodosztály jelenlegi – legjobb játékosa, Pekkala mehetett egyedül Budaira, akit előbb kicselezett, majd az üres kapuba lőtt (3-0).

Balszerencsés gólok

A második harmadban a Macik igyekeztek felvenni a Vaasa tempóját és eleinte ez sikerült, egy emberhátrány is kivédekeztek. A 11. percben azonban szerencsés gólt lőttek a hazaiak. Virkkunen nagy bombája Budain ugyan erejét vesztette, ám hacsak 1-2 centivel, de a gólvonal mögé csorgott (4-0). Ezután újra alig telt el másfél perc, ismét a hazaiak örülhettek. Piispanen ment el a bal szélen, középre adott, ahol a támadást követő Kivela kapásból bombázott Budai kapujába (5-0). A 14. percben egy elég könnyen megadott büntetőt kapott a Vaasa, ám Pekkala kísérletét Budai hárította. Fél perccel a harmad vége előtt – emberhátrányban – ismét egy balszerencsés gólt kaptak a Macik. Tuhkanen akarta középre adni a korongot, amely ment is abba az irányba, ám Budai korcsolyájáról a kapuba pattant (6-0).

Rövidzárlat a végén

A harmadik harmad első helyzetét a miskolciak hagyták ki, amikor a 2. percben Gőz lövésébe Dubek szúrt bele, de a korong elkerülte a kaput. És ismét Pekkala: a 3. percben közelről nagy gólt lőtt a felső vas alá (7-0). A 4. percben az egyedül kiugró Salugát akadályozták szabálytalanul, amiért büntetőt kapott. Az „ítéletet” ő maga hajtotta végre, és magabiztosan mattolta Laitinent (7-1). A harmad közepén ismét kivédekeztek egy hátrányt a Jegesmedvék. A 12. percben Gröndahl szánta el magát lövésre a kék vonalról, amely Budain lelassulva megint csak átjutott a gólvonalon (8-1). Egy kivédekezett emberhátrány után a 17. percben Wéber csak kevéssel lőtt mellé. Fél perccel később ismét Virkkunen szomorította a miskolci szurkolókat egy közeli találattal (9-1). Két perccel a vége előtt Iloviita kapta a pakkot a kapu előtt és kapáslövése a hálóban kötött ki (10-1). A végére sajnos kicsit összezuhantak a Macik, amit 40 másodperccel később megint Pekkala használt ki (11-1).

A Vaasa a mérkőzés egésze alatt olyan tempót diktált, amilyenben a Jegesmedvék eddig valószínűleg soha nem játszottak. Ez sajnos a végére olyan különbséget jelentett, amely súlyos vereségbe torkollott. Pedig a Jegesmedvéknek is voltak komoly helyzetei, ám azokat nem tudták kihasználni, a sokkal jobb finneket pedig még a szerencse is segítette.

Jegyzőkönyv

Vaasan Sport - Miskolci Jegesmedvék 11-1 (3-0, 3-0, 5-1)

Vaasa Arena 1000 néző

Vaasan Sport: Laitinen – Tuhkanen, Uitto, Iloviita, Riska, Nabb, Heikkinen, Lehtinen, Piispanen, Laine, Kivela, Pelkonen, Gröndahl, Mörsky, Jalo, Pekkala, Kankaanpaa, Meri, Virkkunen, Hakomaki, Laaksonen, Iilahti(k). Edző: Pasi Rasanen.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy G., Szirányi, Bobcek, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.

Gól: Pekkala(4), Laaksonen, Virkkunen(2), Kivela, Tuhkanen, Gröndahl, Iloviita ill. Saluga

Kiállítás:2 perc illetve 8 perc

Pasi Rasanen: - Elégedett vagyok az eredménnyel. Néha könnyelműek voltunk, de végül kiszolgáltuk a közönségünket. A célunk egyértelműen megnyerni a tornát.

Tim Kehler: - Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmad első felében nagy energiákat mozgósítottunk, de aztán az első góltól kezdve a Vaasa fölénk kerekedett. Hiába alakítottunk ki jópár helyzetet, nem tudtuk kihasználni ezeket, a hazaiak pedig keményen büntették a hibáinkat. A végeredmény csalódás, de a játékosaim kemény küzdöttek, ám végül kijött a két csapat közötti különbség. Ez a torna nagy kihívás a csapatnak, hiszen a miénknél magasabb szinten jegyzett ellenfelekkel játszunk. Tanulnunk kell minden mérkőzésből, hogy egyre jobbak lehessünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!