Sport

2012.10.01. 16:10

Miskolci Jegesmedvék - Győzni mennek Újpestre

Miskolc - Tizedik Mol-ligás mérkőzését kedden 18 órától az újpesti jégcsarnokban játssza a Miskolci Jegesmedvék csapata.

Miskolc - Tizedik Mol-ligás mérkőzését kedden 18 órától az újpesti jégcsarnokban játssza a Miskolci Jegesmedvék csapata. A Macik két vereséggel a lábukban utaznak a fővárosba: pénteken 3-1-re kikaptak a szlovákiai Érsekújváron, vasárnap pedig hazai környezetben ugyanilyen arányban maradtak alul a kiválóan teljesítő Dab.Docler együttesével szemben.

Sokat beszélgettek

– A kudarcok után értékeltük helyzetünket és sokat beszélgettünk a játékosokkal – mondta Egri Gergő, a Miskolci Jegesmedvék másodedzője, aki a menedzseri tisztséget is betölti a sárga-feketéknél. – Arról szó sincs, hogy pánikba estünk, erre nincs okunk. Hosszú még a bajnokság, az egyenesen hiú ábránd, hogy törés nélkül, egyenletes színvonalon végig lehet játszani egy teljes szezont. Mellesleg kétszer is az okozta a vesztünket, hogy erőnkből mindössze egy-egy gólra futotta, vagyis a kapuk előtti eredménytelenség az egyik legfőbb gondunk. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk a győztes társaságot, úgy rakjuk össze a fiúkat, hogy a lehető legtöbbet hozzanak ki magukból. Az is teljesen világos, hogy 40-40 percnyi jó játékkal ebben a sportágban nem lehet babérkoszorúkat szerezni. Ahhoz, hogy győzelmekkel gazdagodjunk mindhárom harmadban egyenletes teljesítménnyel kell kirukkolnunk, továbbá nem elegendő, ha eljutunk a helyzetek megteremtéséig, azokat könyörtelenül ki kell használnunk. Ennek szellemében már javulásra számítunk az Újpesti TE ellen, mert az természetes, hogy a lilákkal szemben vendégként is abszolút favoritok vagyunk.

Ajánlatot kap

A Macik kerete még mindig forrásban van: a szabályok értelmében öt idegenlégiós szolgálataira tarthatnak igényt, most azonban még csak három és félnél tartanak.

Igor Bobcek kedden kap tőlünk „egy ajánlatot” és majd meglátjuk, hogy ez megfelelő-e számára, vagy sem? – folytatta Egri Gergő. – Ami pedig a vendégmunkásokat illeti: egy hely még kiadó nálunk. Kapkodnunk nem kell, január 31-ig van lehetőség arra, hogy újabb külföldit igazoljunk. Nem titkoljuk, hogy Észak-Amerikában akarunk szétnézni, ott fogunk keresgélni...

A miskolci kerettagok közül Czuba sérülése miatt nem szerepelhet Újpesten, Atkinson pedig vasárnapi végleges kiállításának „jutalmaként” hagyja ki a csapat soron következő két összecsapását. Jó hír viszont a társaság háza táján, hogy Miskolczi sérülése szépen javul: a 19 éves, nagy tehetségként számon tartott sportoló, ujjtörését követően már ott lesz társai között, bár a keze még nem teljesen terhelhető, lövésekre egyelőre nem vállalkozhat.

ÉM-KT


Túróczy Örs elment

Elveszítette egyik tehetséges csatárát a Miskolci Jegesmedvék együttese. Túróczy Örs már elköszönt a sárga-feketéktől, ugyanis Németországban folytatja tanulmányait: a Kölni Testnevelési Egyetem hallgatója lett. A sportágtól azonban nem szakad el, a hírek szerint az egyik helyi amatőr együttesben szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!