Sport

2012.10.22. 10:04

Majdnem meglepetés a címvédő ellen

A győrieket fogadta vasárnap este a DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabda csapata.

A győrieket fogadta vasárnap este a DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabda csapata.Jó védekezéssel és három duplával indítottak a piros-fehérek, ami alaposan meglepte a látogatókat. A hazaiak határozottan játszottak és mindemellett pontosan is, a győriek pedig idegességükben nem nagyon találták a kosarat, csak annak szélét. 12-2-nél nem tehetett mást a dunántúliak szakvezetője, mint hogy időt kért. Együttese viszont inkább a személyi hibák gyűjtésében jeleskedett, mint a gólok terén, jellemző momentum volt az első negyedben, amikor Sanford saját palánkja alatt szépen szerelte Kublinát. Raven triplája már 18-4-et jelentett, élmény volt nézni a DKSK-t és Bukovszki betöréseit - amiket jól is fejezett be az irányító. Így aztán a felvonás végén jogosan szólt a taps a nézőtérről a miskolci lányoknak.

A második menet elején rontott dobások, lépéshibák csúsztak be a Diósgyőr játékában, és jól láthatóan egy keményebb Győr volt a pályán. Ekkor kevés pont született, befagyott az eredmény, majd Hurst vette vállára a vendéget, gyakorlatilag minden helyzetből dobott, sorban gyűjtötte a hármasokat, amivel annyira lecsönkette a két gárda közti különbséget, hogy már Peresztegi Nagy Ákosnak is ,,közbe kellett szólnia". A DKSK-nál ebben a periódusban inkább kifelé jöttek a labdák a gyűrű széléről, s a bajnok a félidőre már közvetlenül a borsodiak sarkában volt.

Elpocsékolt labdák

Sanford megmozdulásait értékelte a hazai közönség a harmadik játékrész kezdetén, aztán pedig Bukovszki hármasát (45-36). Amilyen aprónak, vékonykának tűnt Raven a palánk alatt, olyan ügyesnek, gyűltek a diósgyőri kosarak, de az Euroligás Uni-é is (50-44). Még mindig tartotta magát a DKSK, Bukovszki diktálta a tempót, a Győr - amely veretlenül érkezett Miskolcra - nem tudta átvenni az irányítást. Az utolsó percben Laklóth csökkentette a hátrányt, miközben a piros-fehérek bánhatták, hogy több tiszta dobóhelyzetet is kihagytak (54-51).

Fürtösék érezték, hogy ezen az estén akár meg is fogható a címvédő, amely a 32. perc végén egyenlített, majd nem sokkal később már vezetett is. Nagy harc dúlt minden labdáért, amiből elpocsékolt párat a házigazda. Öt perccel a befejezés előtt minden nyílt volt, élvezte a közönség támogatását a Diósgyőr. Kellett a taktikai tanács mindkét oldalon (60-58), előtérbe került ismét a védekezés hatékonysága, de egy-egy belemenésnek is komoly értéke volt. Az utolsó két perc 60-62-vel indult, aztán Bujdosó nem hibázott a büntetőknél. Peresztegi edző még kitalált valamit, hogy megfordítsa a helyzetet 50 másodperccel a vége előtt, ám ha vért izzadva is, de a Győr lehozta győztesen a mérkőzést.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

DKSK-Miskolc - HAT-Agro Uni Győr 60-68 (24-9, 14-25, 16-17, 6-17)

Miskolc, városi sportcsarnok, 700 néző. V.: Benczur, Jakab, Minár.

DKSK: BUKOVSZKI (11/3), Skoric (6), RAVEN (23/3), Bozóki (8), Sanford (6). Csere: Fürtös (4), Szabó P. (-), Reiner (2). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Győr: HURST (24/18), Simon (4), Rasheed (3), Shegog (5), BUJDOSÓ (16). Csere: Kublina (3), Laklóth (5/3), RAKSÁNYI (8/6), Semsei (-). Edző: Fűzy Ákos.

Peresztegi Nagy Ákos: - Nagyon nagy meccset játszottunk a magyar bajnokkal. A végjátékban sajnos kimaradtak a kidolgozott helyzetek, így nem tudtunk meglepetést okozni. Úgy gondolom, az e heti két eredményünkkel rászolgáltunk lelkes szurkolótáborunk további bizalmára.

Fűzy Ákos: - Olyan érzés volt a mai este, mint amikor a részeg férj hazamegy, az asszony pedig jól orrba vágja és elkezd kijózanodni, majd elkezdi csinálni a robotszerű házi munkát. Ezt a találkozót mi is így fordítottuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!