Sport

2012.10.30. 07:39

Magyar Kupa: ingyenes a belépés Barcikán

Kazincbarcika - Kedden 12.30-tól KBSC – Nyíregyháza Magyar Kupa találkozó a Pete András-stadionban.

Kazincbarcika - Kedden 12.30-tól KBSC – Nyíregyháza Magyar Kupa találkozó a Pete András-stadionban.Mindkét együttes az NB II Kelet csoportjában szerepel és a két alakulat a pontvadászatban már találkozott is egymással: szeptember 29-én, ugyanebben a párosításban a Szpari 2-1-re nyert a vegyészvárosban, úgy, hogy a 81. és a 92. percben elért góllal fordított.

– Akkor néhány játékosunk, különböző okok miatt, fizikálisan még nem bírta végig a kilencven percet – tekintett vissza azon meccsre Kiprich József, a KBSC szakvezetője. – Azóta azonban eltelt pár hét, s ezek a menet közben érkezett futballisták már előrébb tartanak ezen a téren. A Nyíregyháza azon a mérkőzésen nem igazán bizonyította, hogy bajnokaspiráns, az viszont feltűnt, hogy egy jól összerakott csapatról van szó, amelynek keretében nem egy rutinos, NB I-et megjárt labdarúgó található.

Addig, ameddig lehet

Talán ezek is juttatták oda a Nyíregyházát, hogy eddig két NB I-es ellenfelet búcsúztatott az MK-ban, igaz, bravúr terén a KBSC sem ment a szomszédba, hiszen a kék-sárgák az Újpesten léptek túl az előző körben.

– Egy ilyen győzelmet azért nem felejt el egy játékos, akár a következő összecsapásra is plusz erőt, lendületet adhat – fogalmazott Kiprich József. – Tisztában vagyunk vele, hogy nem a Kazincbarcika lesz ennek a sorozatnak a végső győztese, de szeretnénk addig menni a kupában, ameddig csak lehetséges. Azért nem rossz, ha valaki elmondhatja magáról, hogy bekerült a legjobb tizenhat közé az MK-ban... Persze, ezért tenni kell, csakis maximális fegyelemmel és koncentrációval lehetünk sikeresek.

A várhatóan mély talajú pályát is szóba hoztuk a trénernek, aki erre az alábbiakat válaszolta:

– A játékos magától is tudja, hogy csúszós gyepen próbálkozni kell kapuralövéssel, esetleg olyan helyről is, ahonnan máskor nem szokott, mert kiszámíthatatlan a labda útja. Én még egyetlen egy focistámat sem teremtettem le azért, mert kapura lőtt. Anélkül ugyanis nem lesz se helyzet, se gól... – szögezte le Kiprich József.

A barcikaiak tulajdonosa, László János úgy döntött, hogy – miután a mérkőzést napközben, nem a legvonzóbb szurkolói időpontban, ráadásul vélhetően nem a legideálisabb időjárási körülmények között rendezik meg – nem szednek belépőt a szurkolóktól. A beléptetés, ellenőrzés azonban ugyanúgy fog zajlani, mintha lenne tikett.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!