Sport

2012.10.21. 19:37

Bajnok lett Kazár Miklós és Ferencz Ramón

Kazár Miklós végképp beírta magát a hazai ralisport történelemkönyvébe.

Kazár Miklós végképp beírta magát a hazai ralisport történelemkönyvébe.Négy esztendővel ezelőtt navigátorként, idén pedig már pilótaként lett abszolút magyar bajnok. A Maximmun Racing Team életében 2012. október 21-e örökké emlékezetes nap marad. A hazai bajnokság utolsó futamán megszerzett bronzérem után lehetett ünnepelni. Kazár Miklós és Ferencz Ramón megnyerte a hat állomásból álló sorozatot. Méghozzá úgy, hogy valamennyi versenyen célba ért, a pályán elért eredményeket nézve pedig háromszor elsőként zárt. A komlói központú Baranya Kupán csak arra figyeltek, hogy az éves összetett szempontjából ne legyen baj.

Minden együtt volt

- Igyekeztünk beosztani a tizennégy pontos előnyünket, az viszont már az első napon látszott, hogy nem lehet óvatosan ralizni - fogalmazott Kazár Miklós. - Vasárnap ezért úgy versenyeztünk, mint az egész esztendőben. Ugyanakkor szem előtt tartottuk az összetettet, mert valóban a háborút kellett megnyerni, nem a csatát. Boldog vagyok, mert egész évben rengeteget tettünk azért, hogy felvegyük a versenyt az erősebb technikai háttérrel rendelkező riválisokkal. Szerencsére rendkívül megbízható teljesítményt nyújtottunk, tökéletes volt az autó, a csapat kiválóan dolgozott, minden együtt volt a bajnoki címhez. Emellett köszönetet kell mondani a partnereinknek, mert nélkülük mindez nem sikerülhetett volna.

Egy híján száz

A Baranya Kupán Kazárék harmadikként értek a célba, a győzelmet Herczig Norbert szerezte meg, másodikként pedig Botka Dávid zárt. Az utolsó szakaszt azonban a miskolci ralis nyerte, amiért plusz öt pontot kapott. Így az éves pontversenyen 99 egységes gyűjtve hódította el az elsőséget.


A Baranya Kupa (nem hivatalos) végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 57:47,4

2. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX. R4) +33.5

3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +38.7

4. Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba (Ford Fiesta S2000) +49.3

5. Bútor Róbert, Tóth Imre (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +1:39.3

6. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +2:04.0


Az ORB élmezőnyének (nem hivatalos) végeredménye

1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 99,

2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 90,

3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 85 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!