Sport

2012.10.27. 13:26

Ígéret: remélik, meg is valósul

Vasárnap 16 órától a Szolnoki Főiskola RK SI vendége lesz a VRCK a férfi röplabda NB I-ben.

Vasárnap 16 órától a Szolnoki Főiskola RK SI vendége lesz a VRCK a férfi röplabda NB I-ben. Elöljáróban Dudás András, a barcikaiak szakvezetője azon csütörtöki hírről formált véleményt, amely szerint jövőre várhatóan 10- 15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül az a 14 sportági szakszövetség, melyek nem jutnak a társasági adókedvezményből (TAO) a látványsportágakhoz befolyó összegekhez. Közte van a röplabda is.

– Ez egy kedvező bejelentés a sportág számára, már csak azért is, mert a hagyományos magyar egyéni sikersportágak mellett csapatsportágként csupán a röplabda van a listán. Reméljük, hogy ez az ígéret valóra is fog válni... – jegyezte meg Dudás András. – Biztos vagyok benne, bármilyen összeg is jut, jutna egy-egy klubnak, azt csakis utánpótlás-fejlesztésre fordíthatná, márpedig ha sok gyereket megmozgatnánk, akkor könnyebb lenne szponzorokat is találni.

Jó szélső ütők

A Vegyész legutóbbi bajnokiján nagy csatában, öt szettben megverte a MAFC-ot, és azon a mérkőzésen régen látott erényeket csillogtattak Bokorék.

– Igen, ugyanis küzdöttek a játékosok, mentek a labdákért, erőteljesebbek, harcosabbak voltunk, mint azt megelőzően – hangsúlyozta a barcikai edző. – Ennek nyilván eredője az edzésmunka, amit jobb minőségben el tudtunk végezni. A Szolnok? Végigfutva az eredménysorukon azt látni, hogy kimagasló eredményt nem hoztak, vereségeik közül pedig a pécsi lepett meg egy kicsit. Hajtós társaság, jó szélső ütőkkel, jó lenne, ha nem ellenünk hoznának csúcsformát...

A VRCK-nál Orosz térdproblémák miatt továbbra sem bevethető és az sem valószínű, hogy Lehóczky L. pályára lép, hiszen neki a válla fáj, ezért mostanában nem is tudott dolgozni, így nincs bevethető állapotban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!