Sport

2012.10.28. 10:44

Halott labdából extra pontok

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton délután a Kaposvári RFC-t fogadta a Diósgyőri VTK.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton délután a Kaposvári RFC-t fogadta a Diósgyőri VTK.Egyik csapat szakvezetője sem forgatta agyon a csapatát az előző fordulóhoz képest, a múlt héten Debrecenben kétgólos vereséget szenvedett Diósgyőr trénere, Sisa Tibor és a hazai pályán a Siófokot három góllal hazaküldő Kaposvár vezetőedzője, Prukner László is csak egy-egy helyen változtatott. A piros-fehéreknél Seydi ,,kárára” Bacsa került a kezdőbe, a túloldalon Hegedűs maradt ki, és lett csapattag Petrazzi.

A találkozó esélyese a hazai együttes volt, és úgy tűnt, hogy a diósgyőriek a támadójátékukat azzal akarták erősíteni, hogy a középpályáról a két szélső, Gosztonyi és Bacsa felhúzódott Tisza magasságába, a védők vonalába. De túl sokra nem ment ezzel a DVTK, mert nem volt, aki hátulról feltegye nekik a labdát, hogy aztán elől komoly lehetőségeket alakítsanak ki a vendégek kapuja előtt. A Kaposvár alapból 4-1-4-1-et játszott, védekezésben két védekező középpályásra állt át, támadásban pedig Haruna mellé Balázs igyekezett felzárkózni. Igazából egyik csapat taktikája sem nyújtott nagy szórakozást a nézők számára az első játékrészben, a vendégek a bátorságukért dicsérhetők, hiszen igyekeztek helyzetekig eljutni, bár ez csak nagyon ritkán sikerült nekik. Igaz, a kapu elé azért odaértek, úgyhogy teljesen nyugodt nem lehetett a hazai publikum. A Diósgyőr pedig lassú volt, a szélső középpályások és a szélső védők képtelenek voltak egy kis pluszt hozzátenni a játékhoz. A meccs első félidejének krónikájához még az is hozzátartozik, hogy Berger játékvezető elfelejtett egy 11-est megadni a DVTK-nak, amikor a 22. percben Haruna a saját 16-osán belül kezezett.

Fordulás után

A második játékrész elején ziccerrel jelezte a Kaposvár, hogy ők azért élni kívánnak a nehézkesen mozgó hazai csapat kínálta lehetőségekkel. Aztán nem sokkal később következett az, amire sokan már a félidőben számítottak: jöttek a hazai cserék, ketten, gyors egymásutánban. Luque és Seydi személyében olyan labdarúgók kerültek a pályára, akik játszani, színezni tudják a focit. De ettől nem változott sokat a játék képe, a Kaposvár bátran futballozott, támadott, és gyakran okozott kellemetlen pillanatokat a hazai védelemnek. Egy fél félidőnyi volt hátra, amikor közkívánatra, a közönség óhajára a kispadról a harmadik játszó futballistát, Gallardót is becserélte Sisa edző. Nem volt rossz ekkoriban a mérkőzés, hiszen változatos, izgalmas, nyílt volt a játék. És bár a Diósgyőr előtt is adódtak lehetőségek, a hajrában a vendégek szereztek gólt, győztes találatot. Egy olyan szituációban, amikor a hazai labdarúgók már nem törődtek a még játékban lévő labdával, hanem valószínűleg már az ellentámadásban való helyezkedés járt a fejükben. Ezért pedig nagy árat fizettek, az előzetesen esélytelenebbnek tartott Kaposvárral szemben pont nélkül maradtak. Vagyis Sisa Tibor hiába ismerte jól az ellenfelet, korábbi csapatát, ezen az estén tudtak neki meglepetést okozni, ahogy saját csapata is, hiszen a DVTK ötletszegényen, nehézkesen, kiismerhetően játszott.


JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK – Kaposvári RFC 0-1 (0-0)

Diósgyőr, 4000 néző. V.: Berger (Bozó, L. Tóth L.).  

 Diósgyőri VTK: Rybansky (7) – Takács P. (4), Gal (5), Hanek (5), Gohér (4) – Abdouraman (4), Elek Á. (5) – Gosztonyi (4), Fernando (4), Bacsa (5) – Tisza (4). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Kaposvári Rákóczi FC: Hajdúch (6) – Okuka (6), Kovács O. (6), Bank (6), Jánvári (5) – Safaric (6) – Pavlovic (5), Petrazzi (5), Balázs B. (7), Horváth T. (6) – Haruna (6). Vezetőedző: Prukner László.

Csere: Gosztonyi helyett Luque (5) a 49., Tisza helyett Seydi (5) az 56., Abdouraman helyett Gallardo (5) a 67., Pavlovic helyett Zámbó (-) a 83., Haruna helyett Oláh L. (-) a 84., Horváth T. helyett Diallo (-) a 89. percben.

Sárga lap: Hanek a 30., Abdouraman a 32., Balázs B. a 37. percben.

Gólszerző: Horváth T. (0-1) a 87. percben.

Sisa Tibor: – Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyertek. Sajnos, védekezésben nem tudtunk ott labdát szerezni, ahol elterveztük, szerettünk volna, támadásban pedig nagyon sok pontatlanság és lassúság volt jellemző ránk ezen a napon. A második félidő közepén talán volt egy olyan időszak, amikor úgy tűnt, hogy elérhetjük célunkat, de ez nem jött össze ezen a mérkőzésen. Ellenfelünk alázatos játéka ért győzelmet.

Prukner László: – A mérkőzés esélyese a Diósgyőr volt, jó szakmai stáb, jó feltételek, hagy ne soroljam. Nekünk az maradt, hogy megpróbálunk küzdelmes mérkőzést játszani. Köszönöm a csapatnak a mai meccset, hogy minden idegszálukkal arra koncentráltak, hogy ponttal távozzunk. Hab a tortán, hogy ebből győzelem lett.


A gól története

87. perc: Egy rossznak tűnő indításra a baloldalon a nagy hittel rendelkező Balázs B. startolt, aki a halottnak látszó labdát, becsúszva a diósgyőri 16-oson belül, az alapvonal előtt elérte, bent tartotta a pályán. Amikor ez sikerült neki, felpattant a földről, és remekül adott a középre, az érkező Horváth T. pedig 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!