Sport

2012.10.15. 19:40

Hadzovic esete a DKSK-Miskolccal

Miskolc - Brankica Hadzovic biztos, hogy már nem játszik többet a DKSK-Miskolc csapatában.

Miskolc - Brankica Hadzovic biztos, hogy már nem játszik többet a DKSK-Miskolc csapatában.A Diósgyőr női kosárlabdacsapatának szurkolói legutóbb az idén március 31-én láthatták a pályán Brankica Hadzovicot. A 31 éves irányító, a rájátszásban, a BEAC elleni, 9-12. helyért zajló párharc második meccsének 26. percében sérült meg. A szerb kosaras ezt követően már nem lépett pályára a bajnokság hajrájában, de mivel májusban a 2012/13-as szezonra érvényes szerződést kötött vele a DKSK, szeptember első munkanapján edzésre kellett volna jelentkeznie. Mint arról korábban beszámoltunk: Hadzovic sérülés miatt nem tudta elkezdeni a tréningeket és a múlt hónapban tartott orvosi vizsgálatok kiderítették: szalagszakadása van, amit műteni kell, és mintegy négy hónapos kényszerpihenő vár rá.

Ami nem jelenti azt, hogy ezután újra a DKSK színeiben szerepel majd – tudtuk meg Szabó Tamástól, a DKSK-Miskolc csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetőjétől, aki további érdeklődésünkre annyit mondott, hogy mivel Hadzovic ügye jogi esetté alakult át, így a klub jogi képviselőjéhez, dr. Mátyás Imréhez forduljunk információért.

– Tavaly áprilistól kell kezdjem a történetet, ekkor ment el sérülését követően Brankica Hadzovic orvoshoz, és az akkori diagnózis úgy szólt, hogy pihentetnie kell a lábát, vagyis, hogy nem játszhat a bajnokság hajrájában, és mindez így is történt – kezdte dr. Mátyás Imre. – Aztán májusban az új szezonra, vagyis a mostanira érvényes szerződést kötöttünk a játékossal, és ebben szerepelt egy az ügy szempontjából fontos kitétel, amely szerint a hivatásszerű sporttevékenység végzését akadályozó betegsége, sérülése nincs. Vagyis abban a hiszemben íródott alá a klub részéről a szerződése, hogy az irányító egészséges. Illetve ebben a szerződésben szerepelt egy olyan passzus is, amely szerint ha az aláírást követően betegség vagy sérülés éri, akkor erről haladéktalanul írásban kell tájékoztatnia a klubot.

Nem állt edzésbe

A DKSK jogi képviselőjének elmondása szerint ilyen értesítés nem érkezett a kluboz a nyári hónapokban, így arra számítottak, azt várták, hogy szeptember első munkanapján felveszi a munkát a kosaras.

– De nem így történt, az első edzés előtt egy nappal, amikor a játékos már Miskolcon tartózkodott, telefonon hívta fel Szabó Tamás ügyvezetőt, és ekkor jelezte felé, hogy fáj a lába és nem fog tudni részt venni az első tréningen – folytatta dr. Mátyás Imre. – Ezt követően orvosi vizsgálatokon vett részt Brankica Hadzovic, és kiderült, hogy a térdénél szalagszakadása van, amit műteni kell, és emiatt 4-5 hónapig nem számíthatnánk rá. A sportoló állítása szerint augusztus második felében kezdte meg az egyéni felkészülését, akkor már érzett fájdalmat, és elmondása szerint ez ugyanaz a sérülésnek a hatása, amit még március utolsó napján, a BEAC elleni bajnokin elszenvedett. Lehet, hogy így van, ezt egyelőre nem tudjuk biztosan, az viszont kétségtelen, hogy a sportoló nem tudott munkába állni. Így tettünk neki ajánlatot, az operáció költségei mellett felajánlottunk számára egy bizonyos összeget a gyógykezelésének idejére, de ő ezt nem fogadta el.

Mint azt dr. Mátyás Imrétől megtudtuk, a játékos ezt követően ügyvédhez fordult, és innentől jogi útra terelődött az ügy.

Brankica Hadzovic jogi képviselőjétől egy levelet kaptunk, amelyben az egyezségre való utalás is szerepelt. Ennek alapján, mivel nagyra értékeljük a Brankica Hadzovic eddigi, a DKSK érdekében kifejetett tevékenységet, így egy újabb, magasabb összegű ajánlatot tettünk a játékosnak, de sajnos, ezt sem fogadták el – mondta dr. Mátyás Imre. – Itt tartunk most. A mi álláspontunk szerint a játékossal kötött szerződés érvényes, de az nem hatályosult, mert a sportoló nem vette a fel a munkát szeptember 3-án, és előtte sem jelezte a szerződésben rögzített módon, hogy nem munkaképes. Mindezek ismertében kijelenthető: Hadzovic biztosan nem lesz a DKSK játékosa, ám vele kapcsolatban ez elválás feltételei, részletei még nem ismertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!