Sport

2012.10.01. 15:49

FTC - DVTK: Együtt néztük - Egy jó irányítót hiányol a jogász

Megkértük, és együtt nézte velünk az FTC – DVTK futballbajnokit dr. Szűcs Zsolt, jogász.

Megkértük, és együtt nézte velünk az FTC – DVTK futballbajnokit dr. Szűcs Zsolt, jogász.A ,,nézzük együtt” rovatunkban ezúttal dr. Szűcs Zsolt jogász, – aki a 20 éve önállósodott diósgyőri futballklubban elnökségi tag volt, – kommentálta lapunk kérésére a Ferencváros – Diósgyőr élvonalbeli bajnokit.

– Magamon kívül vagyok, ebben a mérkőzésben, ahogy azt Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője is mondta, egy döntetlen benne lett volna – mondta dr. Szűcs Zsolt. – Ha úgy játszunk, mint a Videoton vagy a Paks ellen, akkor biztosan más eredmény születik. De! Idegenben Tiszát csúcsékként játszatni szerintem nem volt telitalálat, persze gyorsan hozzátehetem azt is, hogy ezúttal Bacsától és Seyditől sem sok mindent láttunk. Véleményem szerint ezt a meccset egy ütemtévesztés döntötte el, ha a 71. percben a pontrúgásnál nincs az a hiba, akkor ez a meccs szépen lecsordogál egy döntetlennel.

A jogász a fiatal játékvezető teljesítménye mellett sem ment el szó nélkül:

– Ha előre tudható, hogy két olyan csapat játszik, amelyiknek a szurkolótáborai képesek hangulatot teremteni, akkor elvátható lenne, hogy egy rutinos játékvezetőre bízzák mérkőzést. Ez a sípos ember úgy osztotta a sárgákat, mint kabinos néni a kulcsokat, és várható volt, hogy valakit kiszór. Vági lett ez a játékos, akinek szerintem az első sárga lapja nem volt jogos...

A DVTK törzsszurkolójának van hiányérzete is, már ami a játékoskeretet illeti.

– Csalódott vagyok, hogy így alakult, ez a Ferencváros elkapható lett volna, de akkor lett volna igazán esélyünk ellenük, és lenne más csapatok ellen is, ha lenne egy igazi irányítónk, olyan, mint amilyen Lippai volt – fogalmazott dr. Szűcs Zsolt. – Persze nem őt hiányolom, és pontosabb lenne úgy fogalmaznom, hogy egy Lippai szerű játékosra lenne szükségünk, aki képes mozgatni a csapatot, megtartani a labdát, mert ez még hiányzik ebből a csapatból. Ahogy egy jó csatár is, de Rudolf előbb, utóbb csak vállalni fogja a játékot...

ÉM-BCS


Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg dr. Szűcs Zsoltot, aki a 90-es évek elején elnökségi tagja volt a diósgyőri focicsapatnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!