Sport

2012.10.09. 08:08

Felsőzsolcai VSC: Huszonöt meccse veretlenek

Nagyszerűen menetel a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Felsőzsolca gárdája.

Nagyszerűen menetel a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Felsőzsolca gárdája.

A városi klub együttese a 22 ponttal rendelkező Szikszó-Tomor-Lak mögött 20 ponttal pillanatnyilag a második helyen tanyázik.

– Januártól vagyok Felsőzsolcán – kezdte Sándor Zsolt, az együttes 40. évében járó játékosedzője. – Az év elején az volt a célunk, hogy kapaszkodjunk meg a megyei elitben, tőlem pedig azt kérték, hogy jó középcsapatot építsek Felsőzsolcán. A vezérkar tagjaival közösen már akkor kimondtuk, hogy a soron következő pontvadászaton be kell kerülnünk az első hat közé. Nos, ami a tényeket illeti: tavasszal teljesítettük vágyainkat, hiszen a 7. helyen végeztünk, aztán nyáron csak fiatalokat igazoltunk és lám, jól tettük: a nyolc mérkőzésen megszerzett 20 pontunk igazolja, hogy jó úton járunk.

Még nem kaptak ki

Sándor Zsolt ezután szerényen megemlítette, hogy amióta betette a lábát a felsőzsolcai öltözőbe, még nem kaptak ki.

– Irányításommal már huszonöt találkozón vagyunk veretlenek! – folytatta a tréner, majd hozzátette: – Remélem, hogy nem kiabálom el... Ezt a bravúrt remek csapatmunkánknak köszönhetjük. Most nagyon egyben vagyunk: a felkészülési időszakban elvégzett alapozásunk eredményeként senki nem lóg ki a csapatból, míg a romániai túra is kifejtette jótékony hatását. Természetesen a földön maradunk, de célkitűzésünk változatlan: az első hatban szeretnénk végezni. A hét végén nagy megmérettetés vár ránk, hiszen Edelényben kell megőriznünk veretlenségünket és ez nem lesz könnyű, hiszen a Bódva-völgyieknek is kiváló gárdájuk van.

Csak háromszor

A szakvezetőtől ezután azt kérdeztük, minek köszönhetik, hogy nyolc mérkőzésükön mindössze háromszor rezdült a hálójuk. Válaszában Sándor Zsolt így fogalmazott:

– Csak az első, a harmadik és a negyedik fordulóban került egyszer-egyszer a kapunkba a labda. Magam is elgondolkodtam ezen az örvendetes tényen és arra jutottam, hogy azt a védekezési taktikát, amit elképzeltem, a fiúknak sikerült megtölteniük tartalommal. „Lefordítva” ez annyit jelent, hogy hátul négyen takarítanak, de a csapat többi tagja is kiveszi a részét a támadások megszűréséből és megemlítem azt is, hogy Tarr Tibor személyében remek kapussal rendelkezünk, így ha minden kötél szakad, akkor portásunk segíti ki társait. A bajnokságból persze még nagyon sok van hátra, ezért mindenkit óvok a hurráhangulattól, ünnepelni csak a szezon végén lehet majd – ha lesz mit...

ÉM-KT

Minden rendben van 

 Siegel János, a Felsőzsolcai VSC szakosztályvezetője régi motoros már a labdarúgásban. Eddigi szereplésükről saját szemüvegén keresztül nézve így vélekedett:

„Érezzük, hogy nehéz gazdasági feltételek között kell működnünk, nagy energiákat mozgósítunk annak érdekében, hogy talpon maradjunk. A feltételek adottak a városban: van tornacsarnokunk, füves- és műfüves nagypályánk, ezek minden igényt kielégítenek, jövőre pedig már világításunk is lesz. Sándor Zsolt személyében felkészült és jó szakember áll rendelkezésünkre. A csapat összekovácsolódott, a fiúk pedig hozzák magukat. Abban bízom, hogy jó sorozatunk tovább folytatódik és az idény végén is ott leszünk az élcsoportban.


Borsod-Abaúj-Zemplén – A megyei I. és II. osztály és a megyénket érintő NB-s bajnokságok táblázatai.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!