Sport

2012.10.20. 20:58

DVSC vs. DVTK - Luque igen, Rudolf nem

Debrecen, Miskolc - Vasárnap 16.30-tól a Debreceni VSC-TEVA vendége lesz a DVTK csapata, NB I-es futball bajnokin.

Debrecen, Miskolc - Vasárnap 16.30-tól a Debreceni VSC-TEVA vendége lesz a DVTK csapata, NB I-es futball bajnokin.A labdarúgó NB I 11. fordulójában, a szombati családi nap után, biztos, hogy nem családias hangulatban lép majd pályára a Diósgyőr a bajnoki címvédő Debrecen otthonában, fél öttől. Ugyanis a hajdúsági városba nagy létszámban utaznak majd a diósgyőri drukkerek, hogy biztassák kedvenceiket. Első körben a DVTK-nak küldött mind a 700 belépőt felvásárolták a borsodi szurkolók, az újabb 400 darabos kontingensből, amit kaptak, szombaton reggelre elfogyott az utolsó biléta is a klub belvárosi árushelyén, vagyis ezúttal is tele lesz a vendégszektor a Cívis városban, DVTK drukkerekkel.


[poll id="255"]


Luque

A piros-fehér fanatikusok egy része bizonyára azért is kel útra, hogy újra lássa játszani nagy kedvencét, a 35 éves spanyol középpályást, José Luquét, aki hasfalsérve miatt legutóbb az 5. fordulóban, augusztus 25-én, a Siófok ellen játszott bajnokit a DVTK színeiben. Mint arról korábban beszámoltunk: annak a hónapnak a végén a labdarúgó hazautazott Spanyolországba, ahonnan két hete tért vissza. A vele kapcsolatos hírek között az is szerepelt, hogy hazájában konzervatív kezelésen vett részt, majd pedig az, hogy elhunyt az édesanyja. A legfrissebb információ pedig az, – amit maga a labdarúgó nyilatkozott klubja honlapjának, – hogy mindenképpen műteni kell hasfalsérvét, erre várhatóan a téli szünetben kerül sor.

– Bízom benne, hogy fog tudni játszani már a Debrecen ellen – válaszolta Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője arra a kérdésre, hogy a múlt heti, Ligakupában csereként való szerepeltetése után a bajnokin is láthatják-e a drukkerek Luquét. – Örömteli, hogy egyre többen jelentkeznek játékra, mert ezzel bővülnek a lehetőségeink.

Sisa Tibortól azt is megtudtuk, hogy azért vannak még olyan játékosok is, akik nem bevethetők. Amikor név szerint rákérdeztünk a szeptember 12-én szerződtetett Rudolf Gergelyre, róla a következőket mondta a DVTK vezetőedzője:

Rudolf még külön edz a csapattól, rá még ezen a meccsen biztosan nem számíthatok.

Sisa Tibortól azt is megtudtuk, hogy Gallardo és Rakovic is gyógyulófélben van, illetve a tréner azt is megjegyezte: örül annak, hogy Bacsa Patrik bemutatkozott az U21-es válogatottban, illetve, hogy Elek Ákos a felnőtt válogatottól sikerélménnyel tért vissza a csapathoz.

Nagy falat

A DVTK-ra vasárnap nagy falat vár, a Debrecen ellen vendégként, élvonalbeli bajnokit csak egyszer sikerült nyernie a Diósgyőrnek. Négy éve, amikor Sisa Tibor volt a szakvezetője a csapatnak.

– Az régen volt – válaszolta ezen felvetésünkre a tréner. – A közelmúlt pedig az, hogy tavaly a Debrecen veretlenül nyert bajnokságot, és az azóta sem változott, hogy nagyon nehéz akár csak egyetlen pontot is rabolni tőlük vendégként. Ez persze nem azt jelenti, hogy mi ne törekednénk erre. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk, ehhez annyi alap feltétlenül szükséges, hogy azokat az erényeket mutassuk, amely az MTK elleni meccsen jellemzett minket, vagyis, hogy csapatként legyünk erősek.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!