Sport

2012.10.03. 21:50

DKSK: Sima siker, egy híján 100

Magabiztos idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.

Magabiztos idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.A női kosárlabda NB I/A csoportjának 1. fordulójában szerdán este a Ceglédi EKK vendége volt a DKSK-Miskolc együttese. Jól kezdte a meccset a vendégcsapat, az 1. percben Fürtös triplája után Bukovszki szerzett középtávoli kosarat (0-5). A hazai gárda azonban igyekezett, és a 2. minutum végén Mrozinska büntetője után már egyenlő volt az eredmény (5-5). Majd 7-7-es állást követően a diósgyőriek légiósa, Raven is beindult, Bukovszkival együtt gyártották a pontokat, és az amerikai játékos triplájával az 5. percben már hat pont volt közte (9-15). Ekkor letapadt a hazai együttes, zsinórban hét pontot szerzett a piros-fehér gárda (9-22), de a negyed vége a hazai együttesé volt, 10 ponton belülre zárkóztak fel Cymmerék.

A második játékrész elején Mrozinska pontjaival 5 egységre csökkent a különbség, de Fürtös jókor dobott hármast, aztán Raven következett, egy dupla után egy triplával, és ismét kétszámjegyű volt a DKSK előnye a 12. percben (23-32). A folytatásban is a Diósgyőr diktálta a tempót, a vendégek jól védekeztek, és bár volt a negyed közepén néhány perc, amikor nem sültek a dobásaik, de amikor a 16. percben Orbán 10 ponton belülre hozta csapatát (30-39), nagyon összeszedett lett a DKSK csapatjátéka. A piros-fehérek a remekül játszó Raven vezérletével egymás után szórták a labdákat a hazaiak gyűrűjébe, és a dudaszóig olyan előnyt szereztek, amivel csak ritkán lehet elveszíteni egy meccset (30-51).

Fordulás után

A térfélcserét követően nagyon nehezen lendültek játékba a csapatok, már ami a támadások sikeres befejezését illeti, hiszen több mint három perc telt el a negyedből, amikor Orbán dobása pontokat eredményezett. Aztán következett ismét Raven, akit nem tudtak tartani a ceglédiek, majd Szabó P. is belelendült, másfél percen belül 7 egységet gyűjtött össze, így a 28. percben 42-68 állt az eredményjelzőn. Aztán Reiner is összeszorgoskodott 2 akciókosarat, és a játékrész végén már nem volt kétséges, hogy ezen a napon vendéggyőzelem születik.

Az utolsó 10 percet tulajdonképpen éles gyakorlásnak szánhatta a Diósgyőr, de nem álltak le a ponttermeléssel a piros-fehérek. Igaz a védőjáték ekkoriban már nem volt tökéletes, de ez nem zavarta a vendégszurkolókat, akik minden DKSK találat után boldogan ünnepeltek. A hajrában három miskolci fiatal is bemutatkozott a felnőttek között az élvonalban, a 15 éves Dubei Debóra, a 16 esztendős Szabó Brigitta és a 17 éves Arad Zsófia, akik azzal tették maguk számára emlékezetessé az estét, hogy pontot is szerzett.


Jegyzőkönyv: kosárlabda NB I/A 1. forduló

Ceglédi EKK – DKSK-Miskolc 69-99 (15-24, 15-27, 15-22, 24-26) Cegléd, 100 néző. V.: Bognár T., Fodor A., Minár. 

Ceglédi EKK: Cymmer (7/3), ORBÁN K. (16), Medgyessy (2), Serbán (2), MROZINSKA (23). Csere: Baksa (10/3), Kobolák (4), Filipowicz D. (5). Edző: Újhelyi Gábor.

DKSK-Miskolc: BUKOVSZKI (10), FÜRTÖS (18/12), RAVEN (32/15), Szabó P. (15), Sanford (1). Csere: Ocsenás (3/3), Reiner (6), Bozóki (9), Dubei (2), Arad (1), Szabó B. (2). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Kipontozódott: Medgyessy a 32., Sanford a 35. percben.

Újhelyi Gábor: – A felkészülésünk viszonylag sikertelennek mondható, peches időszakot élünk, ez a mérkőzés pedig egyenesen tragédia volt.

Peresztegi Nagy Ákos: – Az első perctől kezdve sikerült az akaratunkat és a harcmodorunkat ráerőltetni az ellenfelünkre. Az egész mérkőzés folyamén jól és szervezetten támadtunk. Az utolsó negyed kivételével a védekezéssel is elégedett lehetek. Külön öröm, hogy mindjárt az első meccsen bemutatkozhattak a saját nevelésű fiatal játékosok, akik mindannyian pontokat szereztek.


A DKSK-Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatának 2012/2013-as sorsolása.

A DKSK-Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatának 2012/2013-as játékoskerete.

Ebben az évadban – igazolványuk felmutatása mellett – a 14 év alattiak és a 65 év felettiek díjmentesen léphetnek be a DKSK-Miskolc hazai mecscseire, a többieknek egységesen 600 forintot kell fizetniük a belépőkért (kivéve a kiemelt meccseket, az alapszakaszban a Győr és a Sopron elleni találkozókat, amelyre 800 forint lesz a belépő).

A DKSK-Miskolc csapatát működtető cég vezetőjét is kérdeztük a szezon előtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!