DKSK: Az első hat közé

Szabó Tamás
Szabó Tamás
A DKSK-Miskolc csapatát működtető cég vezetőjét is kérdeztük a szezon előtt.

Szabó Tamásnál, a DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabdacsapatát működtető cég ügyvezetőjénél elsőként a bajnoki célkitűzésről érdeklődtünk.

– Az első hat között szeretnénk végezni, ez az elvárás, amihez annyit még hozzátennék: ha a sérülések elkerülnek minket, akkor akár az a vágyunk is összejöhet, hogy az első négy között zárunk – mondta Szabó Tamás.

A referencia év után

Az ügyvezető arra a felvetésünkre, hogy ezek szerint történt növekedés a büdzsé terén az előző évadhoz képest, a következőket válaszolta:

– Nem csak a pénzről szól az, hogy a tavalyi 10. hely elérése után – amikor a cél a 8 közé kerülés volt – tovább emeltük a lécet. Tavaly későn tudtuk elkezdeni a csapatépítést, akkor már nem voltak a piacon olyan minőségű játékosok, mint az idén, amikor időben elkezdtünk felépíteni a szezont. Hozzáteszem, azért a tavalyi referencia évünk arra mindenképpen jó volt, hogy elterjedt a játékosok körében, hogy nálunk mindenki időben megkapta a fizetését, és az is kiderült, hogy azért van még olyan közösség az országban, ahol a szó szoros értelmében szurkolók is vannak lelátókon – ezért ezúton is köszönetet mondok nekik –, és szerencsére vannak olyan játékosok, aki szeretnek igazi közönség előtt játszani.

70-80 millió

Az ügyvezető azon érdeklődésünkre, hogy ebben az évadban mekkora büdzséből gazdálkodnak, így válaszolt:

– A tavalyi évadot nem egészen 50 millió forintból oldottuk meg, most 25 millióval nagyobb a büdzsénk, vagyis a helyezési prémiumtól függően olyan 70-80 millió forint közötti lesz az idei költségvetésünk – jelentette ki Szabó Tamás, aki arra a kérdésünkre, hogy mi hajtja őt, mint a klubvezetőt, így folytatta: – Valakinek ezt is csinálni kell… Bár sokszor szembesülök vele, hogy nem egyszerű mutatvány támogatókat találni, de szeretem ezt a sportot, a két labdás diósgyőri sportágat, ez a mozgatója ennek a társadalmi szerepvállalásomnak. Lányos apuka révén pedig hiszek abban, hogy az utánpótlás számára kifutási lehetőséget ad egy jó csapat. És a mostani az. Biztos vagyok benne, hogy az idén több örömük lesz a szurkolóknak a csapatban, azok, akik tavaly kitartottak mellettünk az idén kárpótolva lesznek, és remélem még többen lesznek ránk kíváncsiak ebben az évadban.

ÉM-BCSTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek