Sport

2012.10.03. 11:20

DKSK: És akkor Cegléden elkezdődik

Szerdán megkezdi idei bajnoki szereplését a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.

Szerdán megkezdi idei bajnoki szereplését a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.

Szerdán 18 órától a női kosárlabda NB I/A csoport 1. fordulójában Ceglédi EKK – DKSK-Miskolc mérkőzést rendeznek. A vendégcsapat vezetőedzőjét, Peresztegi Nagy Ákost ennek apropóján elsőként arról kérdeztük: sikerült-e elvégezni a felkészülési időszakra tervezett munkát?

– Tulajdonképpen igen, annak ellenére, hogy két külföldi játékosunk csak egy héttel később kapcsolódott be a munkába, ahhoz képest, ahogy azt előzetesen szerettük volna, de az elmúlt hetekben ezt a késést be tudtuk hozni – mondta a szakvezető, majd így folytatta: – Nyolc és fél hét alatt nem lehet egy új csapatot, egy új edzővel csúcsformába hozni, ehhez idő kell, és szerintem decemberre, januárra szokhat annyira össze a csapat, hogy kijelenthető lesz: eljutottunk a csapatépítés során oda, ahová az első közös edzés előtt szerettünk volna. Szóval nem dőlhetünk hátra a következő hetekben sem, mert nem jelenthetjük ki, hogy készen vagyunk. Folyamatosan szeretnénk fejlődni és fogunk is. Nem csak a fiatal játékosok, hanem mindenki. De hagy tegyem hozzá gyorsan: most ott tartunk, ahol szerettük volna tartani ilyenkor.

Arra a felvetésünkre, hogy komoly sorozat előtt állnak, hiszen 5 hét alatt 9 bajnokit, vagyis az alapszakasz felét le kell játszaniuk, és ehhez bizony szükséges a jó erőnlét, Peresztegi Nagy Ákos a következőket mondta:

– Úgy gondolom, hogy fizikálisan rendben van a csapat, a múlt hét szerdai edzőmeccs ezt mutatta. A Vasas vendégeként lejátszott meccsen (amelyet 109-44-re megnyert a DKSK – a szerk.) minden játékos egy pulzusmérővel a mellkasán játszott, és az így szerezett sok információt a mérkőzés után mindenki esetében kiértékeltük, és örömmel mondhatom, hogy jó értékeket kaptunk. Összegezve annyit mondhatok erről, hogy nagy sebességű munkát, jól hajtották végre a csapat tagjai. És a jelenlegi állóképesség még tovább fog javulni a közeljövőben, hiszen nem csak a csak a már említett csapatjáték szintjén, hanem fizikai téren is várható fejlődés.

Agresszív védekezés

A szakvezetőt arról is megkérdeztük, hogy a szezon kezdete előtt a játékosok egészségi állapota rendben van-e?

– A fiatalok közül néhányan kihagytak pár edzést az elmúlt héten, illetve az előtt, de úgy tűnik, hogy most már ott tartunk, hogy a teljes kerettel fogunk tudni útra kelni – válaszolta Peresztegi Nagy Ákos.

És, hogy mit vár az idei első bajnoki mérkőzéstől a DKSK-Miskolc vezetőedzője?

– Ha jól tudom, ellenfelünkhöz még egy hete is érkezett új játékos, és lehet, hogy a csapatépítés terén egy picit hátrébb vannak tőlünk, de nem szabad elfelejteni, hogy a csapatuknak magja, és az edzőjük a tavalyi évben is együtt dolgoztak, és ez előny – hangzott a válasz. – Az egyik felkészülési meccsükről sikerült filmfelvételt szereznem, ennek köszönhetően azért kaptunk egyfajta képet róluk. Nyilván ez is segít, de számunkra az a cél, hogy a felkészülésünk alatt elsajátított játékstílust erőltessük rájuk. Az agresszív védőmunkánknak kell dominálnia, ha ez így lesz, akkor nem lehet gond. Szeretnénk jó rajtot venni, hogy szombaton, az első hazai meccsünkön a szurkolók már azzal a kíváncsisággal ülhessenek fel a lelátóra, hogy van mire büszkének lenniük.

ÉM-BCS


A DKSK-Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatának 2012/2013-as sorsolása.

A DKSK-Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatának 2012/2013-as játékoskerete.

Ebben az évadban – igazolványuk felmutatása mellett – a 14 év alattiak és a 65 év felettiek díjmentesen léphetnek be a DKSK-Miskolc hazai mecscseire, a többieknek egységesen 600 forintot kell fizetniük a belépőkért (kivéve a kiemelt meccseket, az alapszakaszban a Győr és a Sopron elleni találkozókat, amelyre 800 forint lesz a belépő).

A DKSK-Miskolc csapatát működtető cég vezetőjét is kérdeztük a szezon előtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!