Sport

2012.10.21. 19:33

Debrecen: ziccer bakiparádé

A labdarúgó NB I 11. fordulójában vasárnap a DVSC-TEVA vendége volt a DVTK.

A labdarúgó NB I 11. fordulójában vasárnap a DVSC-TEVA vendége volt a DVTK.A Diósgyőri VTK kezdőcsapatában ezúttal jobboldali védőként kapott lehetőséget Takács P., aki eddig védekező középpályást játszott, de ez a mostani feladata a múlt heti, Egri FC elleni idegenbeli Ligakupa meccset alapul véve borítékolható volt (hiszen már ott is ezen a poszton játszott a diósgyőri nevelésű játékos), míg az eddigi két jobboldali védő közül Vadász eltiltás miatt nem játszhatott, Vági pedig a kispadra került. A belső védők közül a gyógyulóban lévő Rakovic sem juthatott szóhoz, így itt adta magát a Hanek, Gal duó szerepeltetése, míg Gohér baloldali védőként való bevetése nem volt kérdés. A két szűrő Elek és Abdouraman lett, ám a középpályán Fernando mellett jobbra Gosztonyi nem lett kezdő, ahogy a balon Luque sem, egyiket Bacsa, a másikat Seydi győzte le.



A találkozó kezdetén 1100 diósgyőri drukker hangorkánja terítette be a debreceni Nagyerdőt, és az első percekben örömüket lelhették a vendég drukkerek csapatuk játékában, hiszen bátran futballozott az elején a borsodi gárda, így fertályórán át kiegyenlített meccs folyt a pályán. Aztán egyértelműen a DVTK fölé kerekedett a DVSC, szinte csak a vendégek térfelén gurult hosszú perceken át a labda. A 18. percben Rybansky védett nagyot, de a 24. percben már tehetetlennek bizonyult, és megszerezte a vezetést a fehér mezes együttes. A gólja után sem állt le a Debrecen, a 27. percben újra nagyot védett a diósgyőri kapus, és mivel nagy presszió alatt tartották a hazaiak ellenfelüket, így nem igazán volt esélye a DVTK-nak az egyenlítésre, már csak azért sem, mert helyzetig sem tudtak eljutni. Az első félidő hajrájában ugyan sikerült kijönnie kapuja előteréből a Diósgyőrnek, de ekkor is a DVSC szerezhetett volna gólt, ha Takács P.-nek a 16-oson belül elkövetett faultját a játékvezető észreveszi.



Fordulás után

A második játékrészre nagyot változott a Diósgyőr játéka, az első 10 percben három nagy lehetősége is volt a vendégcsapatnak az egyenlítésre, csakhogy Bacsa és Elek sem tudott kapuba találni, ahogy Fernando sem 6 méterről. Utóbbi ezzel mintha letette volna a mércét, és innentől kezdve olyan munkaverseny alakult ki, hogy melyik csatár tud a jónál is jobb helyzetet elhibázni. Ebben a ,, sportban” Coulibaly járt az élen, aki az 58. percben és a 61.-ben is óriási ziccert hibázott. Aztán Abdouraman fejesét mentették a gólvonalról a debreceniek, majd Sidibe az üresen tátongó kapu mellé lőtt abszolút ziccerben (megnyerve ezzel a csatár bakiparádét), aztán Tisza gólhelyzeténél akadt el a labda Verpeczben. A 77. percben Coulibaly végül betalált, más kérdés, hogy nem egészen tiszta körülmények között, ugyanis Szakály mozgását picit másképp látta a játékvezetői hármas, mint Rybansky, aki ezt reklamálva sárgát kapott. A második góllal eldőlt a flúgos futam, a DVSC megérdemelten nyert, mert több helyeztet alakított ki, és hibázott el, mint a DVTK, de kétszer csak sikerült betalálniuk.

 


JEGYZŐKÖNYV

Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Debrecen, 6000 néző. V.: Szabó Zs. (Farkas B., ifj. Kormányos).

 Debreceni VSC-TEVA: Verpecz (7) – Bernáth (6), Simac (6), Mészáros (6), Korhut (6) – Bódi (6), Varga J. (6), Szakály (5), Yannick (6) – Sidibe (5), Coulibaly (6). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőri VTK: Rybansky (8) – Takács P. (5), Gal (6), Hanek (6), Gohér (5) – Elek Á. (5), Abdouraman (6) – Bacsa (5), Fernando (5), Seydi (5) – Tisza (5). Vezetőedző: Sisa Tibor. 

Csere: Bacsa helyett Luque (5) az 55., Yannick helyett Kulcsár T. (6) a 60., Seydi helyett Gosztonyi (-) a 69., Bódi helyett Sptizmüller (-) a 79., Mészáros helyett Selim (-) a 84., Elek Á. helyett Csirszki (-) a 87. percben.

Sárga lap: Elek Á. a 20., Hanek a 42., Rybansky a 78. percben.

Gólszerző: Yannick (1-0) a 24., Coulibaly (2-0) a 77. percben.

Kondás Elemér: – Úgy vélem, hogy mind a két csapat győzelemre játszott, és mindkét félnek megvoltak lehetőségei a kapuk előtt. Nekünk is, a DVTK-nak is, de ha ők is berúgják és mi is, akkor is meg lett volna a mérkőzés. Úgy gondolom, hogy jól szórakozott a publikum, jó mérkőzés volt, volt ritmusa, sebessége a találkozónak, és voltak gólok is, és nem mellékesen mi nyertünk.

Sisa Tibor: – Megpróbáltuk háromcsatáros játékot játszani az első játékrészben, de nem voltak kapu előtti lehetőségeink ebben a félidőben. A térfélcsere után még nyitottabbá tettük a játékunkat, abban bízva, hogy sikerül betalálnunk. Voltak helyzeteink, de nem csak nekünk, ellenfelünknek is. A második félidei játékunk, attól függetlenül, hogy a DVSC-nek is voltak lehetőségei, jobb volt, de összességében azt kell mondjam, hogy megérdemelten nyert a Debrecen.


Percek, események

24. perc: Sidibe a 16-oson belül, a baloldalról próbálkozott lövéssel, kísérlete azonban rosszul sikerült, keresztbe elsuhant a kapu előtt, amit a túloldalon Bódi szedett össze szemfülesen, majd ezt követően kitűnően adott középre, ahol az üresen érkező Yannicknak nem okozott gondot 4 méterről a kapu jobb oldalába passzolnia, 1-0.

77. perc: Korhut fejelt vissza középről a labdát a tizenhatoson belülre, a védők kiléptek, lesre játszva, mert Szakály jóval mögöttük volt, ám a játékvezető tétlen lesnek minősítette az állást, így a Szakálytól pár lépésre lévő Coulibaly tisztán vehette át a labdát, és 6 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 2-0.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!